Foto: 
autor nepoznat

Opančar „agencija“: Kako ih nije sramota?

„Završiš škole, ulažeš u sebe, stvaraš i obučavaš ljude, pola života daš vojsci i onda odeš na sajam vojne opreme da ti džanki sa Pinka objašnjava o opremi i naoružanju???

Kako ove generale nije sramota?“, pita moj FB prijatelj K.I.S. – bivši, školovani (vojna akademija, prethodno vojna gimnazija) oficir JNA, svoje kolege – generale, koji u pratnji Aleksandra Vučića u Dubaiju, na sajmu naoružanja i vojne opreme – štandu PR-DC (dalje: PRDOC) Željka Mitrovića, poznatog pronalazača svega i svačega, objašnjava prisutnima  karakteristike drona koje PRDOC namerava da proda Vojsci Srbije, koja je kako javlja www.pink.rs zainteresovana za njegovu kupovinu.

Svi se naoružavaju, a nismo ni mi budale, saopštava AV, pa ćemo u tom cilju povećati ulaganja za te svrhe na 3% BDP – a taj dron je upravo ono što nam treba,  pa u već poznatom stilu iz vremena kovida kad je prisutnim lekarima objašnjavao upotrebu respiratora, sada u ulozi znalca za dronove objašnjava prisutnim generalima karakteristike Željkovog drona. I njima je  sve odmah bilo jasno – nisu imali nikakvih pitanja.

Što jes' jes' ti dronovi su čudo. Prvi put su nas iznenadili u oktobru 2014. godine na fudbalskoj utakmici Srbija – Albanija, kad je neki albanski diverzant za vreme utakmice poslao dron na stadion sa albanskom zastavim u sred Beograda. Za Željka, pronalazča svega i svačega, a naročito onoga što može da ugrozi opstanak čovečanbstva, je to bio dovoljan znak da angažuje sve svoje pronalazačke kapacitete i smisli dron koji neće služiti samo u odbrambeno fudbalske već i u odbrambeno vojne svrhe – i to je to što je prikazano na sajmu u Dubaiju.

Inače, Željko Mitrović je već poznati pronalazač. O  tome sam pisao i u decembru 2020. na opancar.com u tekstu pod naslovom – Još malo o ludilu i sličnim pojavama, u vreme kovida, kad je svet bio opsednut traženjem vakcine protiv te pošasti:

Ne verujem da tu spadaju i do sada objavljeni projekti na kojima radi poznati istraživač Željko Mitrović u svom studiju na tv Pinkuonaj pod nazivomVažno je podrignuti“, koji je i lično demonstrirao: najpre se popije sok, a potom se dobro podrigne i tako izbaciš virus iz tela, koji izgleda nije naišao na očekivanu pažju u svetskim naučnim krugovima, pa je prešao na drugi projekatozoniranje krvi. Taj projekat je već u fazi testiranjaozoniraju se autobusi gradskog saobraćajnog preduzeća. Legendarni Goran Vesićč, zamenik gradonačelnika Beograda, je to i stručno objasnio – ako izdrže autobusi, izdržaćemo i mi.”

Ovog puta, kad je reč o narečenom odbrambenom dronu ne morate ni da podrigujete. Treba samo da obratite pažnju – da vam to ne dođe samo od sebe.

 

U mom selu ima jedan opančar.        

Što on pravi dobre opanke !

Obuješ ih, popenješ se na soliter

i skočiš sa desetog sprata,

ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

 

Dragiša Čolić

Komentari

Komentari