Foto: 
autor nepoznat

Opančar „agencija“: Milenko Jovanov, šampion gluposti i bezograzluka

Sudeći po biografiji koja se može naći na Vikipediji i u Istinomeru, ne bi se reklo da je Milenko Jovanov glup čovek – vukovac u gimnaziji, nagrade na školskim takmičanjima, pravni fakultet (o isuse, još jedan moj kolega koga se stidim). Tako naobrazovan isticao se i u obrazovnim programima, naročito sa mladima – „Škola naprednih političkih veština“, ,„Program za buduće političke lidere“, „Podizanje kapaciteta mlade političke elite Srbije“ ... pa je osnovana pretpostavka o njegovom značajnom doprinosu u edukaciji mladih kadrova SNS-a – Akademija mladih lidera SNS i produkti, tzv. akademici koji odatle izlaze: Kebara – onaj što u Skupštini objašnjava kako se na kineskom izgovara ime mašeg vođe - Vu – či – ći – 577, pa ona starleta Staša Stojanović koja nedavno izjavi “da su svi opozicionari izdajnici, plaćenici i mrzitelji Srbije“, da bi juče i konkretizovala svoje objave tako što je povodom gostovanja Aide Ćorović na tv N1 objavila na tviteru: „Aida Ćorović – ozbiljno bolesna žena, sa poremećajem koji ima isključivo N1 kod svojih sagovornika, a to je „psihički vampirizam“ , na stranu to što joj ime govori „A, i da..?“ a prezime ĆOROVIĆ (ĆORAVA ZA SVE). Rođena da lupeta i smišlja teorije zavere. Kakva TV, takva i gošća.“ .

Ali najpre o Milenku Jovanovu kao političaru. Kao mlad opredelio se za DSS – Demokratsku stranku Srbije, Vojislava Koštunice i tamo dogurao do člana Glavnog odbora i Predsednika Pokrajinskog odbora za Vojvodinu, da bi 2015. godine, kako kaže zbog „neslaganja sa načinom rukovođenja strankom i izabranog političkog pravca“, prešao u SNS. Nema podataka o tome za koji se on to politički pravac u DSS-u zalagao, ali iz činjenice da je od brojnih drugih stranaka demokratske opcije izabrao SNS, nastalu iz Radikalne stranke, koja je u to vreme već bila na vlasti tri godine i jasno demonstrirala svoju naprednjačku demokratiju dosta govori o njemu.

Ostaće tajna i koliko je poslovična „neobaveštenost“ Vojislava Koštunice uticala na njegove mlade uzdanice Milenka Jovanova i Nebojšu Bakareca, na primer, ali sudeći po njihovim ulogama u SNS-u taj uticaj je bio tragičan.  Interesantno je pritom da se i jedan i drugi bave poslovima intelektuelne prirode – Nebojša Bakarec objavljuje autorske tekstove u provladinim medijima, a Milenko Jovanov, o kome je ovde reč, je zadužen za rad sa mladima.

Poznato je da Vučić u svoje redove rado prima preletače, visoko ih rangira, a zatim im daje najprljavije zadatke. To je slučaj sa Nebojšom Bakarecom koji u funkciji poslanika svašta lupeta u Skupštini (vidi na Opancar.com – preztraživač pod Bakarec), sa Nebojšom Krstićem koji je jedno vreme bio kolumnista u Blicu i tekstove povodom njegovih kolumni (pretraživač pod Krstić), pa Gordana Čomić sa svojim drskim i bezobraznim performansom streljanja Zikice Jovanovića Španca sa uzdignutim srednjim prstom u značenju one stvari, da bi potom sa mesta ministarke dobijala specijalne zadatke tipa promocije Zakona o rodnoj ravnopravnosti sa biserom o pravu  dece usvojene od strane LGBT parova na naknadu od 600 eura do navršene 18. godine starosti i sl.

Ni Mileko Jovanov tu nije izuzetak. Upamćena je njegova inicijacija sa funkcije podpredsednika SNS-a, kad je bez ikakvih dokaza izašao sa saopštenjem da je Nataša Jeremić, supruga Vuka Jeremića, glavni narko diler u regionu. I naravno da za tu glupost nije ni pozvan u tužilaštvo na razgovor, jer ga je javno pohvalio Aleksandar Vučić kao jednog od mladih perspektivnih kadrova SNS.

Sve je to dalo vetar u leđa Milenku Jovanovu, koji je – sada i on u funkciji narodnog poslanika, glavne bljuvotine sačuvao za sebe:

„Boro opet nisi pio lekove. Opet ćete vezati za stolicu. Nemoj Boro, klimaj ti glavom, samo molim te nemoj da me dodiruješ, jer ko dodaje vlažne maramice Vuku Jeremiću kad ide u WC ne želim da me dodiruje. U zatvor me strpaj, ali ne želim da me dodiruješ!“ 

Šta reći za ove reči upućene tokom zasedanja narodne nam skupštine poslaniku opozicije koji sedi u svojoj klupi i u čudu samo klima glavom? Koji je to nivo? Stid me je kao građanina ove zemlje da se tako razgovara u Skupštini. To nije nivo odraslih ljudi. To je nivo dečijih uvreda iz nižih razreda osnovne škole iz kategorije – Kaži lađa ...

I zato – Milenko Jovanov, narodni poslanik, ocena: atlagić 10+. Neprevaziđeno! Da podsetim: „Neko ga gore prozva probisvetom – ne sporim taj naziv, jer ni sam nisam mogao da nađem grđi, a trudio sam se, pa predlažem da jednostavno ostane ono “Atlagić” – nešto kao Farad, Njutn i dr., odnosno zakoni koje su oni definisali pa se po njima i nazivaju. Tako bi se i Atlagić pojava naučno definisala i postala merilo takvih vrednosti. Na primer – hoćeš da oceniš Aleksandra Martinovića, kažeš: Alekdsandar Martinović – 9,99 atlagića” (iz teksta: Opančar agencija javlja – Skupštinski izveštaj …”Atlagić” Opancar.com).

Odavno rekoh: Vučića neće da smeni ova kolava opozicija (manite se teoretskih rasprava o svojim programima, udružite se, pobedite ga, pa se posle igrajte demokratije do mile volje), već budale iz sopstvenih redova – kad preteraju. A preterali su:

 

U mom selu ima jedan opančar.        

Što on pravi dobre opanke !

Obuješ ih, popenješ se na soliter

i skočiš sa desetog sprata,

ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

 

Dragiša Čolić

Komentari

Komentari