Foto: 
autor nepoznat

Opančar agencija* piše sinopsis: Sedi Mujo ispod duda u Moravi ladi …

Predtekst: Došao Mujo na Tibet u posetu Dalaj Lami. Seli oni kraj neke reke. Ćute i razmišljaju ceo dan. Na kraju dana Dalaj Lama će: “Eh, život je reka …” Mujo ćuti. Drugog dana opet meditiraju kraj reke, Mujo ćuti, a Dalaj Lama će “Eh, život je reka …” Treći dan se ponovi isto, a onda Mujo krene kući u Sarajevo. Da bi se odužio na gostoprimstvu, pozove Dalaj Lamu u goste, Dalaj Lama prihvati poziv i posle nekog vremena javi da dolazi. Mujo skupi jarane i dade im  instrukcije. “Ptičijeg mu mleka ne sme faliti”. S njim prvo na ćevape, a onda u kafanu, iza toga najboljim kurvama. Jeste li me razumieli?! Stigne Dalaj Lama i ekipa ga tri dana voda od ćevapa do kurvi i natrag. Prilikom odlaska na oproštaju, Dalaj Lama zagrli Muju i kaže mu: Jebo te, a ja mislio da je život reka!!! (autor nepoznat).

 

Uloge:

Mujo: Dragan Marković Palma

Dalaj Lama: Aleksandar Vučić, čija je alternacija Ivica Daćić, jer se pretpostavlja da će Vučić biti prezauzet državnim poslovima, pa bi Dačić s obzirom na najnovija džavna zaduženja bio odgovarajuća zamena.

Baletski ansambl: Mnobrojna ženska čeljad iz Jagodine, regionalnog okruženja i šire.

Gosti: Mnogobrojni rimski i domaći patriciji i njihova služinčad.

Muzika: Ide Mile i tarabe broji, dala bi mu, al' ne smem od moji' ...

 

Događaji radnje: Izmešteni sastanak državnog vrha u Jagodini.

      

Dnevni red:

  1. Slučaj Dragana Đilasa – Ako je na Mauricijusu sakrio, kako je operativnim radom predsednika države ustanovljeno,  nekih 5-6 miliona eura, gde je smuvao onu razliku od preko 600 miliona eura opljačkanih narodnih para – Uvodna reč: Siniša Mali, Ministar finansija.
  2. Radni ručak – ćevapi i ostali specijaliteti sa roštilja
  3. Popodnevna pauza uz učešće baletskog ansambla
  4. Nastavak rada – diskusija po ekspozeu ministra finansija, datom u uvodnoj reči
  5. Večernji odmor i sobodne aktivnosti.

 

* * *

 

Uvodna reč i ekspoze Ministra finansija: “Ja sam pre nekih sat, sat i po vremena, imao priliku da se upoznam sa ovim informacijama i koliko sam stigao sve da pročitam, ja sam, da budem iskren, apsolutno  šokiran. Ovo pažljivo treba pročitati. Apsolutno je sada na nadležnim organima da urade svoj deo posla i oni će to sigurno uraditi, ali ovo vam pokazuje taj odnos jedne organizovane grupe, interesne grupe, biću slobodan to da kažem – Dragan Đilas, Dragan Šolak, koji godinama pokušavaju, ali se to intenziviralo unazad dva, tri meseca, da sruše Aleksandra Vučića”…

“Dokazi su tu, papiri su tu, šta god Dragan Đilas rekao, on laže”, teatralno saopštava uzbuđeni Ministar finansija. …

 

Diskusija po ekspozeu ministra finansija

Ana Brnabić, predsednica Vlade – pošto je prethodno saopštila da je i ona šokirana onim što je Dragan Đilas uradio, rekla je: “To su beskrupulozni ljudi, kriminalci, mafija, koja kako drugačije nazvati, mi smo svi, svi građani Republike Srbije, postali siromašniji, da li za platu, da li naša deca za školu, vrtić ili bolnicu, zato što je on morao da uveća svoje bogatstvo za hiljadu puta.”

Sandra Božić, narodna poslanica SNS-a u Skupštini Srbije sa liste “Aleksandar Vučić za našu decu”, je u vatrenom govoru istakla da se građani Srbije pitaju kako je Đilas uspeo da sakrije 619 miliona evra pokradnih para i na kraju uzviknula otvorenu pretnju – “E pa kraj je Dragane Đilasu!”

Vladanka Malović, šef informativne slžbe SNS: “Kukavice i lažovčino, dobro došao u klub Hrkalović, Kokeza i onog debelog što voli da spava sa dečacima. Ni na poligraf ne smeš. Najzad, lopovčino, jedva čekam da me tužiš. Ljigo tajkunska, ti ćeš nekome da pretiš? Tek će narod da vidi da imaš, ne pet, stotine miliona evra na raznim destinacijama po svetu i gde sve kriješ opljačkane pare…

 

Napomena: Tačke dnevnog reda Popodnevna pauza uz učešće baletskog ansambla i Večernji odmor i sobodne aktivnosti, nisu bile otvorene za javnost, pa tako nisu ni sadržane u ovom sinopsisu.

 

* * *

Na kraju sastanka, Dalaj Lama je toplim rečima pozdravio učesnike i izjavio – Jebote, a ja mislio da je život reka!

 

          *U mom selu ima jedan opančar.

            Što on pravi dobre opanke. !

            Obuješ ih, popenješ se na soliter

            i skočiš sa desetog sprata –

            ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

 

Dragiša Čolić, 7.5.2021.

Komentari

Komentari