Foto: 
autor nepoznat

Perverzije ili sloboda informisanja

Nisam imala nameru i jednom rečenicom da otpočnem pisanje o Karleušinim polnim organima, ali Srbija je zemlja čuda. Upravo sam okončala kratku svađu sa jednim očiglednim "patriotom", lepo čovek kaže, parafraziram: "Kukamo na golotinju, a posle ćemo da kukamo što nema slobode štampe." To reče on i ostade živ, e mozgu, kome ti trebaš, blago budalama, život im prođe u veselju. Ja mu samo odgovorih da ne razumem o kakvoj slobodi štampe priča? Nikad većeg medijskog mraka. Bilo nekada leba i igara, a sada samo igara (golotinja, skandali, lažne fotke lažnih zvezdica), u leba se ne dira, on već spada u domen politike.

Pre skoro pola godine umalo me linčovaše zbog kolumne u kojoj jasno i taksativno nabrajam zbog čega bi Željko Mitrović morao da odgovara i pred Bogom, a i pred narodom. Linčovaše me baš ti, praznoglavi, moralno osakaćeni. Eskaliralo je do otvorenih pretnji ubistvom, bešenjem, povređivanjem kako mene, tako i moje dece. Kulminacija beše par debelovratih koji me sačekaše ispred ulaza. Na čelu im je pisalo – nas je poslao gazda. Počeše da me gurkaju, ali ne lezi vreže, naiđe grupa lokalnih pijanaca, mojih komšija i bučno ih oteraše da se uvuku u toplinu zgrade, a sa njima i ja. Da tada nisam bila van sebe od tuge, možda bih se i uplašila, ali, da citiram vođicu, mene njihove pretnje ne plaše i koga to briga, niti sam član, niti sam zvezdica, ma ni žena nisam kako dolikuje. I tako, većina Srba, onih koji i bez dubokog razmišljanja shvataju da je javno prikazivanje odvratnih scena svađa, "vođenja ljubavi", zloupotreba male dece i maloletnika, forsiranje gluposti i umno poremećenih, glorifikovanje mediokriteta, lakih žena, i skupih honorara, stade uz mene bez i jedne protiv, ona manjina, jača, agresivnija, debelovrata i službena nasrnu i odgurnu me i od teme, a i od pisanja o ovoj temi koja boli svaku poštenu majku.

Evo, upravo završavam svoju misao, a ona će uvek biti ista, u svakom vremenu i u svakom režimu. Zakoni i jedino zakoni koji će uvesti drakonske kazne za ovakve pojave, za golotinju u prime time TV i to na nacionalnoj frekfenciji, u štampi i na portalima koji su svakako od režima hvaljeni. U zakonima o javnom informisanju trebalo bi jasno naglasiti šta je kažnjivo, šta se sme, a šta ne, uvesti malo reda u opšti haos i mrak koji odgovara samo onima koji imaju nešto da kriju.

Komentari

Komentari