Putin dolazi - Pismo o namerama
Foto: 
cynicalview

Putin dolazi - Pismo o namerama

Kremlj,                                                                                                                                              

   Vlada Republike Srbije,

g-dinu Vladimiru Putinu, lično                                                                                                    

(neimenovani izvor)

datum: večnost                                                                                                                                           

     dana: danas        

Poštovani g. Putine, predsedniče svetske sile Rusije,

Obraćam Vam se pismom o namerama povodom Vaše posete Beogradu i prisustvu proslave Dana Oslobođenja Beograda, koji ćemo i zvanično pomeriti na 16. oktobar, samo da usaglasimo neka sindikalna pitanja oko četvrtka, nezvaničnog uvoda u radnički vikend, koji je sveti i neotuđiv, a  koji pada 20. oktobra i ponedeljka, kao sveomraženog radničkog dana.  Trenutno smo u pregovorima sa sindikalnim vođama oko proglašenja ponedeljka – četvrtkom, a zbog svih mogućih društvenih i političkih implikacija, čekamo zvanični odgovor Svetog Srpskog Sinoda. Naš predlog da vreme ubrzamo poslali smo i na Prirodno-matematički fakultet, koji uživa veliki ugled u Evropi i svetu;  budite uvereni da oni čine sve u smislu ubrzanja i/ili relativizacije istorijskog vremena i datuma, iako ne poseduju odgovarajuću opremu u smislu vremenske mašine, kao Vaši uvaženi ruski Instituti. Želim da Vam pojasnim naše dobre namere u vezi nastavka saradnje dva bratska, kroz istoriju napaćena naroda, pogođena istim mačem istorijske nepravde i izolovanih od sveta, ničim izazvanim i nepravednim sankcijama.

Najpre, želim da Vas izvestim o rezultatima naše rusofilske kampanje u narodu: 75% (i slovima: sedamdesetpetprocenata) srpskog stanovništva podržava Vaš junački otpor prema hegemonističkoj, diktatorskoj i okupacionoj politici SAD i njihovih evropskih poltrona. Dragi predsedniče, skidaju ikone svojih porodičnih svetitelja i zamenjuju ih vašim fotografijama! U te svrhe, štampali smo  Vaše prigodne portrete, te Vas molimo da po mogućnosti pokrijete troškove štampe, koji iznose samo skromnih milion (i slovima: milion) evra, što je sitnica u odnosu na odjek propagande Vašeg lika i dela među srpskim narodom.

Drugo, želim da izrazim žaljenje što Vaš napaćeni narod ove zime neće biti u prilici da patriotski konzumira sočne bifteke srpskih goveda i svinja. Neko je namerno, sa idejom da posvađa bratske narode, da razori njihovu vekovnu trpezu, plasirao neistinu da mi uvozimo meso i druge proizvode iz Evropske unije, prepakujemo i prosleđujemo u Rusiju. Ta zlobna neistina rezultirala je ovako: 1) srpski odgajivači – stočari, besni što ne mogu da plasiraju proizvode na širokom tržištu, poklali su sav svoj stočni fond, izgazili maline, kupine i svo bobičasto voće, što je aktivu Srbije unesrećilo za nekih 5 milijardi evra, govoreći, naravno u biološkim sredstvima i dugoročnim zasadima; 2) konkurentske zemlje, poput Argentine i Kine su zauzele naše izvozničko mesto, a znamo dobro da one nisu sklone širenju pravoslavlja. Iz svega navedenog, molimo Vas da nas na osnovu prethodnih ugovora o saradnji,  sporazumu o nenapadanju, sporazuma o bratskom razumevanju i dokumenta pod rednim brojem 40-XX-P/99 iz tajnih arhiva, označen kao „Službena tajna“ , a koji se tiče tretmana naših političkih emigranata (Karić, Marković, Milošević), razmotrite mogućnost obeštećenja srpske privrede i donirate skromnih 5 milijardi (i slovima: pet milijardi) evra, radi neometanog nastavka naših propagandnih aktivnosti usmerenih ka obostranim interesima.

Treće, što se tiče Parade Ponosa i ostalih gluposti oko ugrožavanja pravoslavnih interesa, ona nikada i nije bila održana; ono što ste mogli svojim skromnim,  ali svevidećim okom opaziti jeste sledeće: bila je to parada naših policijskih snaga, u čijem su obruču neki maloverni i krivoverni Srbi ispovedali svoje grehove učinjene u četiri zida, van dometa naših kamera i prisluškivača. Morate odati priznanje spremnosti naših policijskih snaga da otkriju i sankcionišu sve prestupnike, pa makar oni bili i rod rođeni našem svemilosnom Premijeru. U iste svrhe održali smo i vojnu paradu, u Vašu čast, da pokažemo da naš unutrašnji integritet može biti dostojno stavljen u upotrebu, sa ciljem ostvarenja zajedničkih vekovnih namera srpsko-ruske integracije. Proslavu Vašeg visokopoštovanog rođendana u divljim sibirskim stepama, postavili smo u prvi plan kao izazov večne muškosti ka stihijama prirode, kontrastirajući pekmeženje polno zastranelih  i nedorečenih osoba.

Četvto, i najvažnije: onaj novac, za onaj gas upotrebljen u periodu od 1995-2000, u cilju osvajanja vekovnih srpskih teritorija, molimo Vas da otpišete, jer po našim zakonima, potraživanja poverioca zastarevaju nakon pet godina. Smatrajući da i Vaša država snosi određene konsekvence zbog održavanja svesrpske zablude o povratku teritorija blaženopočivšeg srpskog cara Dušana, od čijeg je upokojenja prošlo više od pet vekova, ta potraživanja ne mogu biti realna i smatramo da ih treba otpisati. Budući da smo zajednički i konsekventno podneli sve terete novog veka u vidu dva svetska rata, mi nudimo malu kompenzaciju: postoji jedna mala kvazi-ekonomska Bastilja, poznata i kao „Petrohemija“, na čijem je čelu naš i vaš dugogodišnji saradnik, čije samo ime asocira na nešto prevaziđeno i bajato, elem: ako otpišete potraživanja do 2000. godine, godine istorijske promene u srpskoj političkoj svesti, nudimo Vam u zamenu poveći udeo u spornom preduzeću. Ako smatrate neadekvatnim ovaj „quid pro quo“, možemo i na drugim osnovama razraditi naš budući progresivni imperativ. Jer, vidite, mi, koji smo sve učinili za Vas, praktično i doslovno smo pred bankrotom (slovima: neizrecivo, previše nula, sistem odbija prikaz), te Vas molimo da svojim prisustvom uveličate našu propast. To jest, neka naša propast bude simboličan početak jednog novog sveta zasnovanog na Vašim redovnim isplatama, tj. sudelovanju u srpskom budžetu). Jer, dragi  Predsedniče, zima ide za sve nas, širom Severne hemisfere, gas je potreban, a nama ugalj leži pod vodom, neupotrebljiv...a kako zima može da promeni čoveka, pa Vi to najbolje znate...

Peto, budite uvereni u Vašu potpunu sigurnost i bezbednost tokom posete: ali, za svaki slučaj, ne vodite svoje krvne srodnike, jer vidite...naša žandarmerija je dostigla taj nivo savršenstva da ne razlikuje plemenitu gospodu od običnog plebsa, da ne kažem rulje i težaka...Prvo biju sve, predsedniče, a posle pitaju. U ime potpune nepristrasnosti policije i drugih organa javne bezbednosti, molimo Vas da skromno i prema mogućnosti donirate u srpski budžet, obična uplatnica, navedite kao svrhu uplate: Međunarodne investicije, model 97. 

Sanja Simić

Komentari

Komentari