Foto: 
Astolath

Skupština kao dragstor, Srbija kao buvljak

Nedelju za nama obeležilo je, eto, stalno zasedanje tzv. Narodne skupštine Srbije, koja radi, ispade tako, kao dragstor, non-stop... A što i da ne radi, kada svakog dana 250 izabranih (!) zgubidana inkasiraju po par stotina evra narodnih, odnosno naših para! I umesto da makar glume da nešto, kao, rade za te silne pare koje nam uzimaju mimo naše volje, tzv. narodni poslanici koji zapravo pljačkaju narod koji bi, po logici, trebali da zastupaju, oni se svađaju, psuju, pljuju, okreću jedni drugima zadnjice (!) i uredno žderu u skupštinskom restoranu za bagatelu, dok se oni koji su ih, navodno, birali, hrane sve više iz kontejnera i na javnim kazanima.

Uporedo sa parlamentarnim cirkusom traje i cirkus u vezi sa predstojećim predsedničkim izborima, koji će biti raspisani tamo negde iduće godine i na kojima će nastupiti tamo neki kandidati, niko ne zna koliko njih, a ni ko će ih kandidovati.

Uglavnom, predsednički kandidati kupuju se i prodaju u Srbiji kao na buvljaku.

Elem, razdružena, tobože građanska opozicija odlučila je da izađe sa nekoliko zajedničkih (!) kandidata na pomenute izbore, a bivši Tadićev “mali od palube“, poznatiji kao Vuk Jeremić i kobajagi zaštitnik građana Saša Janković za sada su sigurni predsednički kandidati, kažu „pouzdani ali nezvanični izvori“, mada i aktuelni prinudni upravnik nečega što se nekada zvalo Demokratska stranka, Dragan Šutanovac, ima želju da legalno stavi u džep 400.000 evra, koliko se iz sirotinjskog budžeta Srbije dodeljuje svakom predsedničkom kandidatu koji „preripi“ 1% osvojenih glasova!

Što se režima tiče, tu je stvar jasna: ništa nije jasno, sve dok Vučić ne naredi kako će biti, odnosno, on će, naravno, kao papa, nepogrešivo reći ko će biti režimski predsednički kandidat. A tada će iz sedišta SNS pokuljati plavi dim, da obnarodi SNS vernicima da je kandidat izabran Božjom voljom. Dabome! A zna se ko je Bog u SNS. I batina...

“Teško bolesni“ i nikad zdraviji i deblji, gazda Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj,  planira da opet (!) kandiduje rođenu ženu Jadranku za predsednicu Srbije. Kažu, sramota ga od radikalske partijske sirotinje da uzme tih tričavih 400.000 evra iz budžeta, a Jadranka je već verzirana i bez obraza, njoj je trpanje narodnih para u džep kao drugima ispijanje turske kafe.

A gazda jednog parčeta pokreta Dveri iz Čačka, Boško Obradović, odustao je od kandidature iznenada, nakon sastanka sa gore pomenutim “malim od palube“ i, kažu, primanja donacije od 30.000 evra od budućeg zajedničkog kandidata jednog dela opozicije. Pametno! Bolje 30.000 evra u ruci nego 400.000 evra na grani!

I na kraju protekle nedelje, baš pred “crni Petak“, dođoše panduri na vrata Vuku Jeremiću! A samo što je, grešnik, došao avionom u Beograd iz Njujorka. I sleteo pravo u klopku! I taman se bio razgaćio, odomaćio, što bi se reklo, kad, ne lezi vraže, što bi rekle babe zadušne, kuc-kuc, eto ti milicije na vrata! Poslao ih lično Neša S. (nije Slina nego Stefanović!), da mu svečano uruče sudski poziv u vezi sa ubistvom gardista u Topčideru. Jeste! Vuk Jeremić je, odjednom, umešan i u to ubistvo! I u ko zna koliko još ubistava! Dabome! Opasan je to zlikovac, tek ćemo svašta saznati iz „Informera“, najtiražnijeg dnevnika koji uređuje zloglasni medijski kondom VUČIĆević. A čim ima VUČIĆ u prezimenu, nije preporučljivo s njim se kačiti. Daleko bilo...

Dejan M. Andrić

Komentari

Komentari