Nedelja za nama - Ne štrajkuju jedino maloletni delinkventi
Foto: 
Bryan Jones

Nedelja za nama - Ne štrajkuju jedino maloletni delinkventi

Krede u stroju. Prosvetni radnici stupili su u zakonski štrajk, u organizaciji četiri sindikata. Prosečna plata u javnom sektoru trenutno je oko 70000din, a u prosveti dvostruko manja, iako ima najveći broj visokoobrazovanih radnika.

Traktori u stroju. IMT je takođe u štrajku zbog neisplaćenih 12 zarada, nepovezivanja radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Idemo svi ručice gore! Vice-kancelar Nemačke, Zigmar Gabrijel, je u najvećoj sali u Hajatu gostovao sa 40 privrednika iz Nemačke. Vučić je ponovo obećao u naše ime da ćemo učiniti šta god od nas traže. Her se sastao i sa Bojanom Pajtićem. Kakva vremena dolaze, prijeme investitora održavaćemo u Areni, ili na Ušću, zbog mnogobrojnosti onih koji traže pare.

Provodadžije. Delta Holding bi mogla da pomogne Srbiji prilikom ulaska u EU, ali ako je Vlada zamoli. Hajde, isprosite Miškovića već jednom!

Fidelinka. Ekstremni sportista je nakon osvajanja himalajskih vrhova, krenuo na najneosvojiviji vrh od svih – Vučića. Izgleda da Fidelinka nije dobila povoljan kredit. Između ostalog predlaže i da iskoristimo Vučića za ulazak u NATO.

Prenatalna delinkvencija. Nakon što je pretučen dekan Fakulteta političkih nauka, saznali smo da je pre 2-3 nedelje pretučen i Raša Popov, i to od strane dečaka od 10 i 11 godina, o kojima je brinuo Centar za socijalni rad. Znači, Centar u zatvor!

Zabavište. Poslanici su se bavili Predlogom zakona o zaštiti uzbunjivača. Država će štititi one koji zbog korupcije prijave uglavnom one koje je država postavila. Tra-la-la.

Ruzmarin, snjegovi i šaš. Višemilionskom malverzantu Goranu Perčeviću, određen je pritvor do 30 dana. Poučen iskustvom Miškovića, silno se zabrinuo.

Molder i Skali. FBI je raspoložen za otvaranje kancelarije u Beogradu, pa su se tim povodom sastali sa ministrom Stefanovićem. The truth is out there!

Bukagije. Postignut sporazum o trogodišnjoj ljubavi sa MMF-om. Više ne treba da brinemo. Oni će se setiti svih mera koje su Vladi promakle.

Panonski mornar. U Briselu je održana Konferencija povodom osnivanja Jadransko-jonske makroregije, u kojoj je Srbija jedina država bez izlaza na more. Nadamo se da bar Dačić zna šta je tamo tražio, jer Miljacka ipak nije more.

Achtung! Achtung! Nemačka nam je odobrila 157 miliona evra za razvojne projekte. Sada je već izvesno da ćemo se i mi razviti, ako nas ne pojedu skakavci.

Zemljak. Sergej Kurčenko, najveći ukrajinski trgovac gasom, postao je Srbin po ubrzanoj proceduri. Jeste da se nalazi na crnoj listi Brisela, jeste da je kupio ukrajinsko izdanje Forbsa čim su počeli da pišu o poreklu njegove imovine, jeste da ima samo 29 godina a već je sedmi najbogatiji Ukrajinac, ali – šta fali! Falio je, izgleda, Vučićev pristanak. Nokte grizemo iščekujući rasplet!

supruga.predsednik.com Humanitarni fond skromnog imena „Dragica Nikolić“ prošle godine je inkasirao 118000 evra, a ove blizu sedam miliona. Darodavci su se, vođeni skromnošću, odlučili za anonimnost. Nisu valjda vođeni interesima, pa da ne znamo ko su?

More, Marko, ne ori terene! U selu Desimirovac, država je napokon vlasniku vratila parcelu ukradenu posle Drugog svetskog rata. Vlasnik je parcelu preorao, pretvorio je u njivu, posejao šta je hteo – normalno.
P.S. Sada FK „Sloga“ iz Desimirovca više nema gde da trenira.

Bele ruže, nežne ruže. Predsednik Nikolić je u Kostolcu svečano otvorio ružičnjak. Sve ruže će biti namenjene ruskom tržištu. Trnje ćemo ostaviti za srpsko tržište.

Nada. Nekoliko stotina mladih, pametnih i svesnih ljudi okupiralo je bioskop „Zvezda“, pozivajući na akciju sve one koji ne žele da žive u Beogradu „u kojem je briga o kulturi postala višak“.

Pusto tursko. U Istanbulu je nožem ubijen srpski navijač. Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Galatasaraja, naši navijači su gađani kamenicama i bakljama, i nazivani su teroristima. Skandiralo se i da je Kosovo tursko. Teren je u XXI veku politički, a ne sportski poligon. Još uvek nam to nije jasno.

Nešto normalno – za promenu. U Domu omladine Beograda održana je revija „Poljska filmska jesen“. Stefan Velja, maturant novosadske gimnazije, dobio je zlatnu medalju na festivalu Eureka u Briselu, za patent za razbijanje tromba u organizmu. Ustanova kulture „Parobrod“ organizovala je omaž Pavlu Vujisiću, uz projekciju TV drame „Nirnbernški epilog“. Napokon: Fond za lečenje dece u inostranstvu počeće da radi iduće sedmice. Festival autorskog filma proslavio je 20. rođendan. Do kraja meseca saznaćemo da li će se srpska slava naći na Uneskovoj reprezentativnoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Ljubinka Boba Nedić

Komentari

Komentari