Šefovanje i gladovanje
Foto: 
kiki99

Šefovanje i gladovanje

Slučajnim uzorkom u Google pretraživaču – ukucao sam "prima pet plata" - pojavilo se da izvesni Dejan Đurđević prima tu Bingo premiju, koja ukupno iznosi 450.000 dinara i to iz budžeta Republike Srbije. Mašala. Dalje, on se odrekao najniže plate od 39.000 dinara, pa se pitam kako se sada jadan krpi od 1. do 1. u mesecu sa samo 411.000 dinara?

Đurđević je angažovan na Pravnom fakultetu kao vanredni profesor, u Republičkom sekretarijatu za zakonodavstvo i Ministarstvu pravde (član dve komisije), pretpostavljam da daje svoj maksimum na svim radnim mestima, jer cenim da nema ko drugi – sva radna mesta su prebukirana i nema nezaposlenih u državi u pokušaju.

Njegov stranački šef, inače naš premijer Aleksandar Vučić, koji je da vas podsetim pobedio korupciju dan, dva pred izbornu tišinu, razrešio bi ga svih funkcija u ime još jače borbe protiv korupcije i kriminala, ali ne ide mu to tako lako, osim pred izbore. Naime, direktor, šef, savetnik, profesor Đurđević se na predlog stranke odrekao najniže plate i izašao iz RIK-a, ali kako kaže ostale funkcije ne namerava da napusti jer nisu javne!

Pitam se, kada i kako on postigne da odradi sve te poslove? Najverovatnije nikada i nikako. Nemam ništa protiv, neka prima i 10 plata, ali da ga ne plaćamo mi. Bilo bi pravedno da ga mi, građani, platimo za jedan posao, a za ostale neka zaradi sam. Ako nije obavešten postoji i privatni sektor.

Odavno su naši dragi vladari (1990-2014.) shvatili da mogu da grabe sve najbolje za sebe, a većina građana pomalo depresivno-melanholično-nostalgično prazna, uživa u bedi. Sve dok Đurđević i njemu slični (iz koje god da su stranke) zauzimaju radna mesta i  primaju mesečno dve, tri, četiri hiljade evra odnosno pet, šest plata, ti pošteni građanine države u pokušaju gladuj! Zaslužio si.

Najavljeno je da do 15. septembra funkcioneri SNS koji imaju više funkcija-plata treba da ih se odreknu, inače će biti isključeni iz partije. 'Ajde da vidimo i to čudo...

Miljan Paunović

Komentari

Komentari