Foto: 
Karikatura - Nikola Dragaš

Udaranje recki i podvlačenje crte

31.12.2017... Predivno ukorićenim, ali malkice džombastim nebeskim koridorom nebeskog naroda, jezde irvasi, sanke i dobri Deda Mraz. Truckaju sanke krcate poklonima, dobra deca Srbije dobijaju poklone, a dobri deka, u napadu ekološke svesnosti, pored dilovanja budućih radosti, skuplja iscevčenu kauciju događaja umiruće godine. Pa, hajde da mu malčice pomognemo...

Dakle, imali smo:

Izbore

Seksualna konotacija politike je odavno poznata. U njoj narod uglavnom opšti sa ježevima, a političari sa našim mozgovima. Ali da bi došlo do toga, političari moraju da, vrckajući se na štajgi predizborne kampanje namame svoje mušterije. Patriotske kurve se busaju u silikone junačke, ekspertske kurve u mrežastim čarapama pokazuju kako privreda da stane na noge. I, naravno, sve se kunu u svoje poštenje...

Mada su nam sve one nebrojano puta demonstrirale svoje oralno umeće, skupštinski ili mitingaški mikrofon ih svaki put inspiriše za novo palacanje lascivim jezicima. Napaljeni birači, bez obzira na to što su više puta do sada umesto očekivanog zadovoljstva iz njihovih tangi izvlačili otrovne pitone, i dalje gutaju svaku reč. Povremeno neka nova dama prodaje svoju nevinost u nekoj kampanji, da bi se uskoro udobno uvalila u skupštinski kupleraj.

Jer termin "kurva" u našem bogatom jeziku, pored "majstorica najstarijeg zanata" ima još jedno značenje - "promiskuitetna ženska osoba". Zato se politički akteri naše scene trude da tu činjenicu opravdaju u oba smisla reči. To rade kasnije, preletanjem iz jednog kreveta u drugi, odbacijući istrošene ideologije poput ubalavljanih kondoma, ostavljajući prevarenim biračima rogove iznikle na šupljoj podlozi njihove naivnosti.

Recikliranu vladu

I, naravno, uz neviđeno štrcanje ružičaste medijske balege sa ekrana, uz svetlu budućnost neprekidno uperenu u oči, narod je, takoreći žmurećki, izabrao da Mali Alek bude Aleksandar Veličanstveni. On, Jedini, Izabrani, izabrao je novu marionetsku vladu, a u svojoj ruci zadržao krst. Onaj sa koga polaze svi konci i koji nema alternativu. Proklamovano evropejstvo je stavljeno u izlog izborom seksualno alternativne premijerke, neproklamovana žeđ za carističko-sultanskim svevlašćem ušuškana u medijski suton i tamu podmazanu vazelinom marke "Voo-Lin". Da, Mali Alek je vratio knjigu - onu na čijim koricama piše "Istorija" - neku deceniju unazad.

Inauguravanje

A, posle vaspostavljanja izvršnih poslušnika, došlo je do uprestolovljavanja gluteusnih delova Big Aleka. U veličanstvenoj svečanosti, koja je po sjaju nadmašuje i Putinovu i Trampovu inauguraciju, dveri Vulinovog koridora položene su u presto Srbije. Po broju zvanica, po raskošnoj ceremoniji, po broju knjiga na kojima se zaklinje, po sveštenih lica... ma, ni u jednoj kategoriji Srbija nije bila inferiornija belosvetskim centrima moći. Pa ni u severnokorejskom igrokazu gde se nesrećni glumac u liku Tesle klanja Aleksandru Svevišnjem zbog toga što ga je nadmašio u vizionarstvu. Prva hidroelektrana je arčila vodu na trivijalnu proizvodnju struje, Aleksandrov genije je tu istu vodu čudotvorstvom svojiem pretvorio u temelje po kojima će hoditi Kule i Gradovi. Aleluja...!

Preosveštenska ginekologija

Na đubrištu prošle godine, na delu za medicinski otpad, našlo se i interesovanje članova Svetog Sinoda za međunožnu problematiku ženskog dela pripadnica Crkve. Poput vatikanskog ogranka istoimene religije, i naši crkveni velikodostojnici uzeli su sebi za pravo da rčkaju po pitanjima kontracepcije i abortusa. U zemlji u kojoj je, zbog teškog materijalnog stanja podizanje dece podvig, oni su iz svojih vladičanskih dvorova bacali anateme po nesrećnicama koje su uskratile sebi potomstvo. Jer njihov grešni genitalni aparat nije namenjen ličnom zadovoljstvu i srećnom materinstvu, nego proizvodnji junaka, budućeg topovskog mesa, palog za krst časni i slobodu zlatnu... Zlatnu poput  nameštaja vladike Kačavende.

Porodične tragedije

A u zemlji u kojoj je patrijarh duhovni i genitalni vođa, i u kojoj je patrijarhalni mentalitet u glavama podanika, žene se dele na prirodno plave i - plave od batina. Kako je četnička kama deo tradicije, a kamen u skupštini dokaz patriotizma, klanje i kamenovanje nesrećnica po Centrima za socijalni rad je očekivana posledica. Pa ipak, broj i obim ovakvog porodičnog nasilja dolazi u žižu javnosti tek kada dostigne razmere epidemije i kada vlasnici tabloida skapiraju da zaklana anonimna žena može podjednako da proda tiraž kao i ošamarena starleta.

Epidemija mentalnih antivakcera

U izgužvanim ostacima medijskog đubreta prošle godine, mogu se naći i gluposti za koje bi malo ko u 21. veku mogao da pomisli da će biti reciklirane. Zemlja ravna ploča? Vakcine koje zla farmaceutska mafija širom planete koristi za istrebljenje čovečanstva? I dok je ono prvo izazivalo blago smeškanje kod mentalno zdravih i obrazovanih iznad nižih razreda osnovne škole, ovo drugo se pokazalo zaraznijim od većine smrtonosnih bolesti za koje se smatralo da su iskorenjene. I, naravno, đavo je došao po svoje i počeo da lepi umrlice po zemlji Srbiji.

Uh... Deda Mraze, Deda Mraze... Ima toliko toga što je poispadalo iz buđavih listova kalendara prošle godine! Ali, hajde da ga ne kvarimo... Pokupi staro đubre, nosi ga sa ostacima 2017. A nama svima,

Srećna Nova 2018!

Ili, s obzirom da nam je Ana Brn-Brn... (uz turiranje mašine progresa) najavila skok u digitalnu budućnost da se malo našalimo...

Srećna Nova 11111100010!

Jer kao što veli ("gikovski") vic:

Postoje 10 vrste ljudi - oni koji znaju šta je binarni kod i oni koji to još nisu saznali. 

Komentari

Komentari