Radmila Stolić

Orijentisana ka misli i stvaralaštvu. Svestrana. Žena i devojčica. Moderni mislilac. Neposredna, otvorena, bez dlake na jeziku. Rušim predrasude biranim rečima i kulturno pomeram granice pravo iz pera.

Za svaku antipatiju imam razlog, a prema žutima najveći. Meni su oni uništili porodicu.

Oni su se svi ujedinili i protestuju i dalje nesvesni da su očima naroda postali homogeno blato bez imena.

Videvši nenaoružanog, tihog kažnjenika koji im se predaje, obasja ih neka čudna svetlost, zagledaše mu se u oči koje su se polako sklapale i odložiše puške.

Svi njeni strahovi i nesigurnosti vide se samo u kokpitu robota i ona nema kočnice da ih podeli sa svojim najbližim prijateljima i saborcima, pritom delujući na njih tako da oni prihvataju da njihov tim ima žensku stranu kojoj je ponekad potrebna podrška i ohrabrenje...

Zbog ratno hušačke politike devedesetih postoji opravdan strah da će se ista ponoviti, ali sa druge strane možemo primetiti sazrevanje i ulazak u savremene tokove i izvesnu crtu prilagodljivosti upravo onoj tamnoj strani svesti naroda.

Mutne predizborne vode uzburkane su kretanjem krupnih i sitnih riba, ali neke ribe uporno jedna drugoj grizu rep, a njihova Jin i Jang borba dobiće kulminaciju na ovim izborima.

Svi znamo da je krah žutokratije imao za posledicu podeljenost odbora DS i DSS, kao i stvaranje novih stranaka, ili grupa građanja čiji su osnivači nekadašnji članovi i funkcioneri.

Šta čovek predstavlja na ovom raskršću simbola? Zašto i kakav je istinski stvoren?

Poslao ga je da nastavi s poslom i opomenuo. Posle nekoliko dana, uverio se da je ovaj radnik brži i da je zaista bilo tako kako je rekao.

Iza mog osmeha se nikada neće sakriti laž.

Pages