Politika i društvo

Politika i društvo

Tačno je da je režim monopolizovao medije, posebno privatne, što stvar čini mnogo težom za rešavanje. Možda bi samo zbog toga valjalo protestovati.

Juče su održani lokalni izbori u 8 opština u Srbiji na kojima SNS po prvi put, osim u Odžacima, nema apsolutnu većinu.

Oni su se svi ujedinili i protestuju i dalje nesvesni da su očima naroda postali homogeno blato bez imena.

Sve što je potrebno ljudskom biću da opstane posluženo mu je, sažvakano i ubrizgano direktno u već dobro samlevenu sivu masu.

Tim rezultatom ti naši sugrađani su se svrstali u podanike, u sirotinju raju koja radi kako joj se kaže, glasa kako joj se naredi i po potrebi za crvenu ili dve, putuje po Srbiji...

Svako društvo je podijeljeno na klase. Dijeli se prema raznim kriterijima: prema stepenu obrazovanja, obavljanja profesije, ili nekih općeprihvaćenih stavova prema kojima se određuje vrijednost pojedinca. Svako društvo smatra i uvažava učene ljude i one koji prema njihovim pogledima više doprinose općim i suštinskim progresom društva. Takva hijerarhija nije pogrešna, ali da li se pojedinac može “precijeniti” i njegova društvena uloga “prenaglasiti”? Može, ukoliko taj pojedinac ne preuzima na sebe posao učešća u progresu društva.

Nastaje opšte rasulo koje će se sigurno pretvoriti u nove ratove. Za te ratove će naravno da se nabavlja oružje od istih onih birokrata u zemljama “velikih sila” koji su i u ovim prošlim ratovima opskrbljivali sve zaraćene strane, a između sebe glumili borbu za dominaciju nad svetom.

Ako napravimo grubu podelu birača, Vučić ima sigurne dve trećine birača, one koji su za njega i one koji nisu izašli na birališta.

Umesto da izađu iz skupštine, umesto da se bore politički, oni ili ćute ili se prave pametni. Uleću u masu mladih i pametuju.

Nama nisu potrebne demonstracije niti primitivno, odnosno, pogrešno shatanje demokratije i forsiranje takvog koncepta. Potrebne su nam promene.

Pages