Umetnost

Umetnost

Slikarstvo Kasiopeje Naumoske bi nazvali lirski ekspresionizam. Sam likovni pravac ekspresionizam predstavlja stanje duha koji apstrahuje objektivnu stvarnost i koji se izražava tako što se unutrašnji svet prebacuje na umetnički. Zato senzibilitet koji osećate na slikama Kasiopeje Naumoske predstvlja ekspresivan izraz i to naječešće u likovima koji se naziru iz zadnjeg plana.

Aleksandra Ćosović - ВОРГ

Ana Perišić

Otvorena je izložba slika na platnu, na papiru i objektima u Modernoj galeriji u Lazarevcu, pod nazivom "Moda i film 60 - ih kao slikarska inspiracija stvaralaštva Ive Prlinčević", od 23.02.-10.03.2017.

Kroz slike se provlači osećanje da je ljubav svugde prisutna i da nema granica.

Autor ne šapuće po ćoškovima i ne mrmlja sebi u bradu, nego napiše pesmu i objavi knjigu, on se ne ustručava da javno kaže: „Nije mi dobro, vlast ne valja!“

Kroz svoju umetnost ja govorim o stradalnim dešavanjima koja se tiču mog naroda i njegove istorije, dajući sebi potpunu slobodu u prikazu onoga što svi jako dobro znamo.

Dosta je bilo. Neka čikica odozgo uzme malo nekog drugog na zub.

Kukavice smo... Pustite nas da pevamo... Setite se izreke.

Crn pogled noćiju punog mjeseca još budi vragolaste mirise svih uzbrkano raspoređenih stranica dnevnika, davno spaljenih ljeta i godišta nekih tromo zaboravljenih godina.

Pages