Foto: 
autor nepoznat

Bezobzirni obziri u obzirima bezobzirnosti

Zahvaljujući Nigerijcu Nedžabe Kodbabe, koji je trijumfalno trijumfovao laganim trijumfalnim korakom, a po koreografiji labudovog jezera kroz trijumfalnu kapiju pariške trijumfalne kapije, konačno je nauka trijumfalno uspela da dokaže da sve dolazi u obzir, osim onoga što ne dolazi. Shodno tome može se zaključiti da sve što ne dolazi u obzir nema dodirnih tačaka sa obzirom, pa je stoga bezobzirno. Dakle, novi naučni aksiom da iz obzira u obzir uzimajući u obzir ne dolazi u obzir, bezobzirno prikazuje iskrivljenu obzirnost bezobzirnosti, utemeljenu na bezobzirnim obzirima u pasažu širokih dijetalnih obzirnosti. Pardon, digitalnih, a ne dijetalnih. Ko radi taj i greši, pa zato imajte malo obzira.

Obzirnost je imaginarna jedinica periodičnog sistema pojedinca, kao i bezobzirnost, ali je istovremeno i opipljiva skoro svim čulima, a posebno čulom dodira. Ako obzirno dodirneš devojku, ona odmah zna da nešto hoćeš, pa čak i ako je plavuša. Negde sam pročitao da se devojačko raspoloženje nepogrešivo može spoznati po njenim stopalima. Ako se nalaze na muškim ramenima, sasvim je sigurno da bezobzirno želi precizno kalibrisani mambo na vodenom dušeku sa pićem pre i cigaretom posle. Naravno, obzirna upotreba pića umnogome zavisi od mogućnosti, ali je zato bezobzirno pušenje neizostavno.

Stručnjaci za sekciranje mekog mermera u svojim sekcijama navode da je bezobzirnost tamna strana obzirnosti, i odgovorno tvrde da bezobzirnost ponekad ipak može da zasija i pretvori se u obzirnost, najčešće u zavisnosti od situacije. Ako bi se opušteno šetao šumom kokosovih palmi u Finskoj, moglo bi se desiti da naiđeš na nekog Širkana koji bi te odmah bezobzirno svrstao u jelovnik. Ali, uzevši u obzir Širkanovu bezobzirnost, obzirna kokosova palma bi mogla sasvim bezobzirno da se protrese i tresne jedan svoj orah, obzirno odmerene težine, na Širkanovu glavu. Dakle, obzirna bezobzirnost palme koja je u ovom slučaju polutamna strana obzirnosti prema bezobzirnom predatoru za tebe je bezobzirna obzirnost, a tigova koža će se bezobzirno prostirati na nečijem patosu. I svima lepo.

Poskakujući na rubovima bezobzirne obzirnosti alkalnih baterija, japanska porno glumica Picakojama uspela je da pronađe odavno izgubljenu nevinost u centralnom delu margina svoje isflekane duše. Naime, nakon bezorbzirnog razvoda njenih izuzetno obzirnih roditelja u starateljskoj porodici, nabasala je na jednog vulkanizera koji joj je veoma obzirno udario fleku u više navrata i tim prilikama bezobzirno je isflekao. Zvuči neverovatno, ali ispod jedne od fleka dugo se sakrivala maskirana nevinost, koja je konačno otkrivena. Jedan od njenih mnogobrojnih partnera pustio je vest, kako navodi Asošijeted stres, o njenoj bezobzirnoj odluci da promeni ime u Nikotako. Kako god bilo, njenoj radosti nema kraja jer sada može ponovo da bezobzirno liže sladoled sa gumenim medvedićima na baterije, i pomno prati terorističke akcije Pepe praseta u močvarnim prašumama severne Kanade. Opušteno.

Dakle, obzirnost i bezobzirnost često se stavljaju na vagu prilikom donošenja nekih odluka od vitalne važnosti, kao što je boja pingvinove kože u Sakramentu ili broj spora u sporadičnim obračunima, a rezultat je zapanjujuć jer se vaga pomera sa mesta samo u slučaju zemljotresa. Iz toga se može skontati da su obzirnost i bezobzirnost u matematičkom balansu, jer ono što je za nekoga obzirno, za drugog je bezobzirno. I obratno, mereno po aksijalnom obrtnom momentu ringišpila koji se bezobzirno okreće sve dok majstor, uzimajući u obzir nepovratno utrošeno vreme, ne pritisne dugme i bezobzirno prekine opšti užitak. Majstore, daj još jedan krug, nemoj biti škrba.

Komentari

Komentari