Iz trećeg ugla

Nikada se nisam osećala jadnije nego pre deset dana, kada sam surovo suočena sa realnošću doba zlog. Od tog osećanja još se oporavljam. Sastavljam se teško, jer strahota je prevelika, a duša je izbodena i mecima i noževima i rečima i delima, ovim i onim pre ovih. Život u srbiji, jedna beskrajna borba za život i dušu, ali se tešim, makar je imam, i živa sam, a oni anđeli nisu. I majke i očevi, babe, dede, sahraniše svoje meso, svoj smisao. Dišu oni, ali nisu živi.

Obećao sam nastavak dešavanja posle prekinute fudbalske utakmice „Super lige“ Srbije, Čukarički – Partizan. Na terenu ga nije bilo, van terena – da.

Uzmem kafu i sednem sinoć da gledam derbi meč fudbalske „super lige Srbije“ (nije šala tako se zvanično zove) između Čukaričkog i Partizana. Poslednje je kolo regularnog dela prvenstva, sledi play of, pa ko ispadne, ko se dočepa bar kvalifikacija za neko od evropskih takmičenja i tako zaradi neku paru da preživi, jer od publike vajde nema – rasterali ih navijači.

Autor Milan Neđić

Autor Milan Neđić

Autor Milan Neđić

Oduševljen objavom mog FB prijatelja Dušana Komadinovića:

- L.B. se skinula u gaćice i izazvala infarkte:  

„Tvoja ljepota bi i Afroditu zasjenila“, kaže jedan komentator,

Grad je  bio zavejan i apsolutno neočišćen februara 1984. godine. Zašto? Pa zar i u Titovo vreme nisu funkcionisale komunale službe? Ne, Olimpijada u Sarajevu je krivac. Svi gradovi bivše nam zemlje poslali su mehanizaciju u Sarajevo kako bi sportisti lako i sigurno putovali od aerodroma do svojih hotela i Jahorine. Nismo se bunili, pešačili smo do škola, fakulteta, posla, ponosi što, eto, i tako pomažemo da se naša, još smo je smatrali našom, dakle, da se naša zemlja dostojno reprezentuje svetu.

Da, da, svakako nam stiže to novo, a staro! Nada postoji da će, ipak, nekada to novo zameniti staro u izmišljenoj granici između godina, a većina ljudi iskreno veruje u to! I tako iz godine u godinu umovi se vrte u krug, zavodljiva laž raznih sistema nudi beskrajne, besplatne nade, ali sa skupim igračkama iluzija.

Pages