Iz trećeg ugla

Idemo na sport, jer u politici je stanje – ko shvati, razumeće, i jednako se to odnosi i na domću, kako na vlast tako i na opoziciju, i na međunarodnu scenu – Amerika, poznati svetski mirotvorac i čuvar demokratije diljem sveta i šire, sa svojom neutaženom željom da ovlada svetom (a naročito Rusijom), Evropa, koja je u tome bespogovorno prati, uz interno nadmetanje ko će da ponese titulu prve pratilje Mis Amerike, Rusija koja protiv Ukrajine vodi otvoreni rat da spreči taj scenario, pa taj rat ne sme da izgubi, i udruženog Zapada koji ne sme da dozvoli da u tom

Peglam, i uzgred pokušavam da pronadjem neki podcast da slušam. Nešto ne ide, kad zvoni telefon.

Čekam poziv da mi isporuče narudžbinu na kućnu adresu i misleći da je to, javljam se. Na nepoznat broj. Kad, eto meni zabave.

- Dobar dan. Zovem iz kompanije bla, bla, bla...

Obično već kod drugog Bla prekidam vezu ali od jutros mi se igra. I tako...

- Dobar dan.

- Kako se zovete?

- Pretpostavljam da znate kad ste me već pozvali.

- Ne, znate nama daju samo spisak brojeva i mi zovemo, ne znam kako se zovete.

Autor Milan Neđić

Badnje veče! Kolači – gurabije, lenje pite ... (puna vangla, uzmeš kad god prođeš!), česnica – ko li će sutra da nađe paru, slama po uglovima, orasi ...  posna večera – prebranac ... večernja liturgija, božićna vatra, crkveno pojanje, propovedi ... Tako je nekad bilo.

A danas – sve je otišlo u ... „Vatrometi, topovski udari, petarde, paljenje auto guma, harmonika, veselje...” Raspevani pop se dočepao mikrofona, pa poje: „Joj Miro popadija šta si sa mnom učinila, više volim tvoje lice od Vrčina, Begaljice …”

Autor Milan Neđić

Autor Miodrag Tasić

Autor Milan Neđić

"Dosta mi je vise Djokovica. Kad ja kazem. Ima 24 slema, poslednji izvukao na zreb, jedini protivnik mu bio Laslo Djere. Bas me briga da nas/me on vise davi sa 25 im, kad imamo novi tenis koji igra Alkaraz. Plus je primitivna konzerva, djiberaj uz muziku."

Vesna Pešić

Autor Milan Neđić

Autor Milan Neđić

Pages