Iz trećeg ugla

Autor Milan Neđić

"Dosta mi je vise Djokovica. Kad ja kazem. Ima 24 slema, poslednji izvukao na zreb, jedini protivnik mu bio Laslo Djere. Bas me briga da nas/me on vise davi sa 25 im, kad imamo novi tenis koji igra Alkaraz. Plus je primitivna konzerva, djiberaj uz muziku."

Vesna Pešić

Autor Milan Neđić

Autor Milan Neđić

Ostajemo kod sporta. Juče sam vas „udavio“ sa Novakom, pa nisam mogao u to da ubacujem i Nikolu Jokića, a zaslužio je.

Danas, 11. juna 2023. godine jedan Srbin je postao najbolji na svetu – svih vremena, u sportu, zabavi miliona, koja je odavno prestala da bude najvažnija sporedna stvar na svetu i postala jedna od najvažnijh grana delatnosti u kojoj se posredno ili neposredno vrte milijarde čvrstih valuta. Njegovo ime je Novak Đoković – „Najveći šampion svih vremena u bilo kom sportu" – rekao je to Kristofer Džonson, kolumnista Grend slem magazina, u tekstu u kome je celom svetu objasnio zbog čega je Đoković najbolji ikada u sportu.

Nikada se nisam osećala jadnije nego pre deset dana, kada sam surovo suočena sa realnošću doba zlog. Od tog osećanja još se oporavljam. Sastavljam se teško, jer strahota je prevelika, a duša je izbodena i mecima i noževima i rečima i delima, ovim i onim pre ovih. Život u srbiji, jedna beskrajna borba za život i dušu, ali se tešim, makar je imam, i živa sam, a oni anđeli nisu. I majke i očevi, babe, dede, sahraniše svoje meso, svoj smisao. Dišu oni, ali nisu živi.

Pages