Iz trećeg ugla

Sa nošenjem obaveznih maski pale su neke druge, nevidljive, duboko usađene, urasle maske ega. Čin me podseća na razbijeno jaje, valjda zbog igre reči (egg- na engleskom jaje). Krhko je to sazdanje, a mnogi se uzdaju u njega. U to jaje svašta od ljudskog stane, samo ne ono toplo i najljudskije, a to je empatija.

Godine samačkog (udovičkog) života su je očvrsle.

Ja imam nade za ovaj grad 
ja imam veliku nadu 
ja imam grad
ja imam jutro svakoga jutra 
ali jutro moje nade tek dolazi.

 

Često se setim ovih stihova Miodraga Pavlovića, na kojim bi trebalo da smo mu zahvalni, i to ne samo zbog njihove lepote.

Svet bez nade je svet bez boga. Kome je takav svet potreban?

 

Sreli ste jaku i stabilnu ženu koja troši četvrtu, petu deceniju života. Pokušali da je impresionirate, pravili se pametni, zabavni, šarmantni... U principu, pokušali ste da joj se skuplje "prodate"! Medju nama, nije ni prvi, ni poslednji put, zar ne?

key words: budžet, štuka, nacrt, krelac, obrazac, ćate

Miodrag Tasić

Oduvek sam se pitao šta sveštenici misle o nama, vernicima, koji nemamo službenu obavezu da verujemo u Boga. I to najiskrenije. Smatraju li nas budalama, ili sam ja, ovako naivan, možebiti podlegao bogohulnim čaršijskim pričama? A da se svašta priča, pa priča se.

Isus koji je došao kasno! Naravno, figurativno-u prenesenom značenju, bez želje da se pravi Isus- jedan i jedini sin Božji vređa, ili da se u bilo kom kontekstu i na bilo koji način stavi u istu ravan sa ljudima. Isus je svojom pojavom doneo spasenje i spoznaju; darivao je ljudima istinu, ali i motiv, da jedni u drugima pronađu čoveka, i da u neku "novu eru" krenu u koloni jedan pored drugog, a ne jedan iza drugog. I jedino ta kolona ima smisla, i jedino je takva kolona- Hristova kolona!

Krenula sam da vežbam. Ovog puta u teretani. Po savetu lekara, ni manje ni više. Kaže čovek - bol u donjem delu ledja, slaba tačka tolikih osoba koje provode sate ispred računara, neće proći sam od sebe.

Teška srca se složih sa njim. Na moju žalost, disciplinovano praktikovanje joge ipak - nije dovoljno. Elem, kao svaki šteber, uradim domaći tj. temeljno se raspitam za dobrog profesionalnog trenera na Vračaru i vrlo brzo stignem do Vlade.

A uključujem se povodom teksta: „Gorane Markoviću, napadate na kvarno, pucate Kusturici u leđa“ (Milan Ružić, Koreni 5.10.2020).

Polemika između Gorana Markovića i Emira Nemanje Kusturice započela je nakon otvorenog pisma Gorana Markovića, objavljenog na Peščaniku 20. avgusta, pod naslovom „Pismo srpskom prijatelju“, kojim poziva kolegu Kusturicu, kao člana žirija za izgradnju spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu, da se ogradi od usvojenog rešenja tog spomenika:

Pages