Foto: 
Dubioza kolektiv

Dubioza kolektiv

Posle izbora 2012. godine prve "žrtve" SNS režima bili su privrednici koji su poslovali sa Agrobankom. Agrobanka je bila banka u državnom vlasništvu. Odobravala je  nenaplative kredite miljenicima tadašnje vlasti. Da podsetim da je na vlasti tada bila koalicija Tadić-Dačić. To je bilo klasično isisavanje državnog novca u privatne džepove,  odnosno još jedna u nizu velikih  pljački državnog novca. U pitanju su bile stotine miliona evra.

Prvi koji su "pali" u aferi "Agrobanka" bili su Branimir Uzelac, njegov sin Miloš i Saud Husović, vlasnici i direktori preduzeća "Hed komerc" i "Drina Timber". Bio sam srećan zbog toga iz dva razloga. Prvi da je nova vlast krenula u obračun sa organizovanim kriminalom, a drugi da nisam i ja "pao" zajedno sa njima. Bio sam, ironijom sudbine, zaposlen u "Hed komercu" kao savetnik za preradu i trgovinu drvetom. "Hed komerc" se, između ostalog, bavio preradom i trgovinom drveta. "Dobili" su od Agrobanke pilanu u Ljuboviđi kod Ljubovije i pokušavali da pozitivno posluju. Plaćali su profesore sa Šumarskog fakulteta da im prave biznis planove.   Zaposlili inženjere obrade drveta u fabrici, da vode proizvodnju, i mene kao savetnika u sedištu firme kod Kalenić pijace. Posle nekoliko meseci sam shvatio da za mene tu nema "leba". Dao sam otkaz, malo pre njihovog hapšenja, i tako izbegao robiju. Prelomni trenutak za tu odluku bio je kada sam jedno jutro "slučajno" na stolu Branimira Uzelca video ugovor o kreditu od milion evra, potpisanim sa "Agrobankom",  sa rokom vraćanja od godinu dana. Nema te pilane koja može podneti takav kredit. Što bi rekao moj đed, ”vidio sam zlo očima” i zbrisao u poslednjem trenutku. Uhapsili bi i mene sigurno, ni krivog ni dužnog, pošto su uhapsili sve iz kancelarije, osim pravnika, koji je, sećate se, “bio u bekstvu”.

Posle njih "pali" su Mišković i ekipa.

Svaki čovek, koji misli dobro ovoj zemlji, se ponadao da će stvari da krenu nabolje što se tiče korupcije i pljačke ovog "napaćenog" naroda. Vrlo brzo se videlo da je sve to bilo samo dimna zavesa, odnosno bacanje prašine u oči narodu. Pljačku koju je počeo Milošević, nastavio Dinkić, dovela je do savršenstva naprednjačka vlast.

Ko će prvi da "padne" i kolika će "Dubioza kolektiv" biti zemlja Srbija ako SNS izgubi izbore 17. decembra ni Alah ne zna. U svakom slučaju, ne čeka nas ništa dobro kakav god ishod izbora bude.

Autor Milan Neđić

Komentari

Komentari