Muzika

Ma, Netta je super i zaslužila je da pobedi svoje protivnike, koji su dolazili sa stereotipim pesmama, poput onog nesrećnog italijanskog antiratnog švedskog stola. Ispalo je kako treba.

Turbofolk stil, koji je ovde nastao početkom devedesetih oslikava se u razgolićenim muškim i ženskim telima zalivenim alkoholom sve do besvesnog stanja i često ta muzika navodi na nasilje, prevaru i javašluk.

Eldorado

Bvana (Nikola Ćosić) je još jedno ime u nizu koje se često spominje kada je u pitanju hip hop kultura na ovim prostorima.

Jako dobra lirika je posebni adut svega ovoga, a album kao celina ogroman oslonac pronalazi u lepoj strukturi.

LMR je još jedan u nizu stvaralaca koji dokazuje da hip hop ovde još živi i da odiše velikim kvalitetom.

Grashoper je MC u doslovnom smislu te reči. Baca rime jos od malih nogu i glavna karakteristika koja ide uz njega je fristajl veština tj. repovanje i rimovanje iz glave na licu mesta o svemu i svačemu, bez podrobnih priprema i pisanja teksta.

Glavna specifičnost u vezi sa ovim izvođačem je činjenica da ima jednu baš lepu i humanu profesiju. Tačnije, po zanimanju je doktor odnosno hirurg.

Sarkazam i bunt, stav i energija.

Jedan od članova ove ekipe, Aleksandar Coa Baošić, je većem delu javnosti poznat po tituli koju je odneo sa Red Bull MC Battle-a 2011. godine u Beogradu. Tada je bio proglašen za najboljeg srpskog freestyle MC-ja.

Pages