Mr Dejana Pataki

Crvenokosa veštica, od uvek se trudila da se razlikuje u sitnicama od drugih, od nošenja sata naopako na desnoj ruci, do crvenih obrva, da ne bude kao drugi. Voli ljude, umetnost, politiku... Njeno prirodno stanje je levičarsko. Ima sve ono što treba da ima osoba njenih godina i po neku sitnicu više, a to je da ima sebe i da snagu nalazi samo u sebi. Rođena je 1969.

Osmogodišnje posmatranje dame u iščekivanju svega od voljene partije.

Razmišljam, da li i ja kao predstavnik društva snosim krivicu za njegovu glad, za njegovo mesto za ručavanje, bez stola i stolice, pored smrdljivih kontejnera? Ćutke ga fotografišem. On sedi, sav usmeren na ono šta jede.

Na tri stotine i neki dan vladavine, okrenu se predsednik, pogleda u svoj narod i reče: „Poradite na natalitetu!“, ali ne reče koja svrha, ni kakva je potreba za ovom rabotom.

Nad sumrakom Zrenjanina širi se groznica, noge se tresu od samo jedne brige, biti Zrenjaninac, ili ne biti Zrenjaninac.

Povodom svetskog dana socijalne pravde 20. februara.

Zimsko doba donosi i zimske lokalne radosti, kobasijijade, slaninijade, čvarkijade, nekada vašarskog tipa, a danas uzdignute, bar po nazivima i objavama, na nivo festivala. Festival slanine, to baš zvuči veličanstveno i zdravo masno, a ljubiteljima ove poslastice, vodica na usta curi.

Evo, već šesnaest godina traje igra nesposobnih oko fabrike lekova Jugoremedija iz Zrenjanina.

„Je l` ti to treći tanjir? Koliko ti možeš da jedeš, nemoj da se ugojiš, ja hoću zgodnu ženu!“ Pogledam ga, on još uvek srče „prvi tanjir“ sve prismače`lebom bijelijem.

Veliki problem žena u Srbiji jeste nezaposlenost. Iz nezaposlenosti proizilaze i drugi problemi žena. Nemogućnost planiranja porodice je teret. Srbija je u velikom problemu zbog niskog nataliteta, a taj problem i dalje raste.

Naime, februara 2015. godine je zaključen ugovor o izgradnji dva vrtića u Zrenjaninu (u naseljima Putnikovo i Bagljaš) u vrednosti 95.132.671,94 dinara, bez PDV. Ugovor je zaključen na period od 130 radnih dana.

Pages