Oskar Penjov

Rođen 1963. u Jugoslaviji i živeo u toj zemlji dok je postojala. Po zanimanju automehaničar i trgovac, radim u firmi kao plastičar, a kod kuće drvostrugar i papučar (služim moju gospođu).

Iako drvo želi da stoji mirno, vetar neće prestati da duva. Pa, ne ide sve uvek baš onako kako je zamišljeno, a ponekad se čak kreće nikako. Kada bi gospodin Orah znao da će jednoga dana biti otrešen sa grane, verovatno bi sišao liftom i tako izbegao teške telesne povrede, zbog kojih niko nije odgovoran jer biljni svet nema svoj pravosudni sistem, a još manje zdravstveno i penziono osiguranje. Zato povređeni mister Orah nikada neće otići u invalidsku penziju, a neće dobiti ni socijalnu pomoć, osim ako nije uvezen sa bliskog istoka.

Nije nikakva novost da smo emotivno postali potpuno izveštačeni na putu razvoja inteligentne evolucije, na kojem hrabro koračamo unazad. Tako nam digitalna era uvodi inovacije koje nam omogućuju eskivažu nekih društvenih prozivki, a usput i obavlja mnoge fukcije koje štede naše dragoceno vreme, nešto kao pranje posuđa ili brisanje prašine. Dakle, roboti preuzimaju neke naše odgovornosti i obavljaju ih savršeno, na vreme bez prigovora.

Jedna od mnogobrojnih vrsta posleratnog stanja je i vanredno posleratno stanje, koje stupa na scenu neposredno posle malog ili velikog bračnog rata, u kojem neko definitivno popuši. Kao i uvek. Bračni ratovi uvek počinju verbalnim baražom i posle nekoliko minuta prelaze u klasičan model uz upotrebu konvencionalnog oružja tipa staklene pepljare, oklagije, noža, sikirice, ali se ponekad koristi i vatreno oružje kao što je tiganj, kotlić ili žarač u zimskom periodu.

Opšta koronarna monotonija pozitivno utiče na razmišljanje o prirodi, kao i radostima koje pruža majčica priroda. Čari ribolova su nezamenjive u srcu i mislima svakog ribolovca jer riba je riba, i u vodi, ali i na suvom. Pa, ko šta voli, iako su se, po mišljenju veterana ribolova, riblje kombinacije pokazale najprimamljivijim. Ipak, zlatna ribica koja ispunjava želju je neostvaren san svakog ribolovca, jer najčešće zbog želje za zlatnom ribicom, umesto štapa za pecanje uhvate samo štapić u gaćama. Ali, lepo je želeti.

Gospodin Manitu je rođen u nekom davnom trenutku, negde u južnobanatskom delu severnog dela američkog kontinenta, gde je bio top model folklora lokalne religije. Svoju bogatu karijeru je započeo tamo gde se i rodio, a odrastao je odmah po rođenju jer nije bio raspoložen da proživljava čari detinjstva i postpuberteta. Domorodački Tulipani su u njegovu čast rezbarili toteme umesto hramova, jer u to vreme još nisu sklopili ugovore sa kineskim građevinskim preduzećima.

Uspomene su samo gomila sećanja na neke protekle događaje, uskladištena po memorijskim fiokicama mozga. Vremenom se zatrpavaju novim podacima koji stare polako otpremaju u zaborav, ali se usled nekih novih događaja povremeno mogu izvući iz bunara. Reakcija ljudskog tela na aktuelni događaj ili sećanje na događaj, bez obzira kakav bio definitivno izaziva stres, a osnovni zadatak stresa je da nam krati bitisanje u ovoj dimenziji. Čak i razmišljanje o načinima izazivanja stresa izaziva stres kod autora stresnih misli, jer svi putevi vode ka stresu.

Preklapanja oko korone su već postala toliko smorna da mi stvarno nije jasno kako neki još uvek imaju spiku za javnost. Ali, neke teme od životne važnosti, kao što je menstrualni ciklus matice u košnici, mistična pokrivljenost puževog kljuna ili uticaj mravlje kiseline na levi bubreg mravojeda, nekako ne nalaze svoje vitalno mesto u medijskim izlaganjima.

I, eto nama novih zaštitnih mera u bespoštednoj krvavoj borbi protiv ove koronizovane situacije, a to je tri i po dana, odnosno pola nedelje zabrana kretanja u vidu kućnog pritvora. Ko je sada na izdržavanju zatvorske kazne, može smatrati da izdržava samo polovinu kazne, jer bi i na slobodi bio zatvorenik. Dakle, pravo vreme za bavljenje kriminalom. Gastarbajteri iz svih zemalja, ujedinite se. Pa, i ujedinjuju se, jer po povratku bivaju ujedinjeno smeštani u karantine, na određeno vreme koje po potrebi može biti i produženo.

Nije nova vest da je linija između genija i budale veoma tanka. Neko se igrom majke prirode rodi kao budala, neko tokom života postane budala usled nekog jačeg stresa, a neko namerno postane budala, jer u tome vidi neku korist. U svakom slučaju, budala će u ogledalu uvek videti genijalca jer nema pojma da je budala čak i kada želi da bude budala, a nije mu ni bitno. Ne razmišlja o dažbinama, oslobođen je svih radnih obaveza i uvek je nekome na teretu sa laganicom od života.

Pre nekoliko hiljada godina Kinezi su svog imperatora smatrali gospodarem sveta, iako nikada nije zabeleženo da su mu se klanjala afrička ili južnoamerička plemena. Ipak, kada bi se preorala Sahara možda bi se i pronašli dokazi o nekadašnjem kineskom prisustvu u Africi, ali ko će da prekopava toliki pesak zbog neke tričave vaze sa pečatom neke antičke kineske dinastije, koju bi kosooke antilope prodavale na buvljaku.

Pages