Kultura

Autor Miljan Ristić

Zlata je, kao što samo ime kaže, nešto zlatno , vredno i dragoceno. Zlata je, kao mala, često gledala majku kako se sprema za svečane večere.

Bili su jako bogati i živeli u velikoj kući sličnoj dvorcu. Majka se udala za njenog oca koji je dosta stariji od nje, jer je njihov brak ugovoren. Iako nije želela da se uda za njenog oca, morala je, da bi pobegla od oca nasilnika. Godinama je trpela batine i ponižavanje sve dok nije stasala u predivnu devojku. Nije volela tog čoveka, ali Zlata joj je bila sve na svetu.

Pogled na more je pogled na moguće – Paul Valery

Piše Milica Cvetković

Milica Cvetković - Cvećka, prikaz romana

Речник САНУ (чија је прва књига изашла 1959. године и чија израда још траје) је обухватио у целини Вукове Рјечнике народног језика из 1818. и 1852. године. Водило се рачуна и о оном делу великог Рјечника ЈАЗУ у којем се износи грађа српскохрватског књижевног језика од почетка XX века до новијег времена.

Rođen je u selu Stepanovićevu kod Novog Sada, 1988. godine. Svoju ljubav prema crtežu otkrio je još kao dete, ali njegov razvojni put kao slikara tekao je uzburkano, sa usponima i padovima, nezadovoljstvima i burnim prekidima.

Saša Micić Monegorijas - Knez Mihajlova, prekoputa Kolarca.

Prva knjiga Nataše Đurović, kolumniste, esejiste, pravnika, pod nazivom "Dnevnik dokone domaćice".

Srbija polako postaje država festivala koja gravitira da uđe na mapu svetske turističke ponude. Nudimo svetu iće i piće, a takođe i lepe, jeftine žene i dobru muziku. Pa šta tu ima da se ne voli?

Pages