Foto: 
autor nepoznat

Brakolomac

Te noći uhvaćen sam u brakolomstvu. Kako to obično biva, muž se vratio ranije sa službenog puta na opšte nezadovoljstvo svih nas zarobljenih u ljubavnom vrtlogu.
Nije da nisam pokušao da sprečim da dođe do te neprijatne situacije, ali mesta u ormanu jednostavno nije bilo, a visine se bojim sasvim dovoljno da je opcija iskakanja kroz prozor odmah bila isključena. Ostalo je jedino to da se kamufliram u noćni stočić, ali složićete se, onako go to zaista nikako nisam mogao da ostvarim.
Lišen opcije sakrivanja i bega ostao sam da ležim u tuđem bračnom krevetu koji se još uvek otplaćivao u jednakim mesečnim ratama.
Razgoropađen, pristigli suprug me nije udostojio ni pozdrava, već je odmah sasuo lavinu bezočnih uvreda na račun njegove i moje drage.
„Zar sam ja ovo zaslužio? A sve sam ti omogućio?!“ ponavljao je iznova i iznova, a ja nisam mogao da se ne složim sa njim. Doduše ćutke. Jer, da nije bio tako pažljiv i darežljiv, ja bih pronašao svoj bezbrižni kutak u ormanu i do ove neprijatne situacije uopšte ne bi ni došlo.
Oslobođen prava replike, znojav što zbog ljubavne strasti, što zbog straha, ležao sam pored svoje voljene pokriven do nosa. A ona, ona je hladnim pogledom posmatrala svog izbezumljenog muža i kao da je čekala priliku da mu se suprotstavi. Situaciju u kojoj se on borio za vazduh ona je vešto iskoristila:
„Sve si mi omogućio?! Sve?! Misliš na ove jeftine krpe sa kojima me zatrpavaš?! Kada ćeš naučiti da me poštuješ?! Misliš da sve možeš da kupiš?!“ urlala je iz sveg glasa.
Tada sam uvideo da je moje prisustvo definitivno suvišno, ovo se ipak ticalo njih dvoje, ali nije bilo pristojno tek tako otići.
Verbalno napadnuti suprug pokušao je da nadglasa svoju životnu saputnicu, ali bezuspešno.
Kako to obično biva, kola se uvek slome na onom što je najmanje kriv.
Besni suprug me je ščepao za nos koji je virio iznad pokrivača, izvukao me je iz kreveta, a zatim me je izbacio iz stana zalupivši vrata pred mojom golom stražnjicom.
Mislite da vam sve ovo pričam da bih se pohvalio svojim ljubavnim uspesima? E pa, dragi moji, u velikoj ste zabludi. Ovo vam govorim iz sledećeg razloga:
Kada partneri međusobno zarate, bilo da su u pitanju bračni, poslovni ili koalicioni, neretko se dešava da neko zbog tog sukoba na ulici završi go i bos.

Autor Željko Žele Jovanović

Komentari

Komentari