Foto: 
autor nepoznat

Kupovina

Čovek je gledao u svoj spisak za kupovinu. Iza broja jedan i tačke nalazila se reč „Pas“.

Pogledao je u oglase i ispostavilo se da nije tako lako odabrati psa. Kažu da treba da se slaže sa tvojim karakterom, da kada biraš psa, to je kao da biraš i prijatelja... Listao je oglase i konačno je odabrao jednog retrivera, koji je delovao dobroćudno, a baš takav pas mu je i trebao. Naravno, to nije kraj što se tiče psa. Valjalo je da istog odvede do veterinara, da ga očisti od parazita, da mu kupi ogrlicu, povodac, hranu... Čovek je uzeo drugi papir i zapisivao cifre novca koji mu je potreban za kupovinu psa.

Pod rednim brojem dva nalazila se garderoba. Ustao je i krenuo u grad. Dugo je šetao razgledajući izloge. Svideo mu se jedan par pocepanih farmerica, ali za isti nije imao dovoljno novca. Shvatio je da je jeftinije da kupi farmerice koje nisu pocepane, pa da ih sam iscepa. Nije znao da li će to dobro uraditi, ali nije imao mnogo izbora.

U izlogu jedne druge radnje pogled mu je zastao na šeširu. Ušao je u radnju, ali ispostavilo se da su ti šeširi ručni radovi, da su unikati, a za jedan takav primerak nije imao novca.

Kasnije se posvađao sa uličnim prodavcem oko cene naočara za sunce.
- Nije danas jeftino ni prosjak biti. – konstantovao je čovek nakon što je bacio svoj spisak za kupovinu.

Komentari

Komentari