Foto: 
autor nepoznat

Loše društvo

Jedna majka se čitave noći prevrtala po krevetu dok je njen suprug hrkao podstaknut lekovima za spavanje. Njihov sin jedinac se još uvek nije vratio iz noćnog provoda. Brige se opsedale ženu:”Svašta se dešava! Bože, samo da nije upao u loše društvo!”  Uistinu, njihov srednjoškolac je otkrio svet poroka i imao je slabe izglede da završi razred. Za njegov predstojeći neuspeh u školi i poročnost biće optuženo loše društvo.
Jedna druga majka već mesecima primećuje nešto neobično kod svog maloletnog sina. Redovno obnavlja garderobu, nanosi skupocene parfeme, a da mu ništa od toga ona i suprug nisu omogućili. Bilo je jasno da se mladić bavi nekim nezakonitim radnjama i naravno, sasvim je očigledno da je za to odgovorno loše društvo.
Treća majka nema ovakvih problema. Njen sin redovno ispunjava svoje školske obaveze, sa društvom upražnjava sportske aktivnosti, voli da vozi bicikl, primeran je mladić i za njega se ne bi moglo reći da je pod uticajem lošeg društva.

Nakon dve decenije, prevozno sredstvo trećeg mladića i dalje će biti bicikl. Naravno, živeće sa roditeljima I, kada naporan posao to dozvoli, igraće mali fudbal sa onim istim društvom. Što se tiče prvog i drugog mladića, poznatiji kao mladići iz lošeg društva, oni će u to vreme važiti za ugledne građanine na visokim državnim funkcijama.
Ponekad, dok treća majka bude podgrevala supu za svog sina koji će se vratiti s posla kasno uveče, pitaće se da li je njen sin zapravo oduvek bio u lošem društvu?

Komentari

Komentari