Foto: 
autor nepoznat

Moderni ućni ljubimci

Promena raspoloženja kod našeg hrčka bila je primetna otkako mu se pokvario točak za trčanje. Dane je provodio šćućuren u uglu kaveza sa pogledom koji se gubio u daljinu. Da stvar bude još gora, tih dana nam je u posetu došla kuma u svojoj novoj bundi. Videvši tu količinu krzna, hrčak je postao utučen i poročan. Počeo je da nam krade cigarete. Verovao sam da će ga proći kada mu kupimo novi točak, tamo prvog, kada legne plata.
S obzirom da je hrčak bio neupotrebljiv, deca su svu pažnju usmerila ka našem psu Miroljubu. Šetali su ga svakodnevno. Miroljub je u tim šetnjama sretao druge pse i ti susreti su ga razočarali. Moderni psi su imali i moderna imena kao što su Čap, Dona, Estela... Pored imena, ti psi nosili su odelca za pse i videlo se da redovno posećuju frizere i da rade pedikir. Ostaci od ručka više nisu bili dovoljni za Miroljuba. U depresiji se pridružio hrčku, koji je u međuvremenu počeo i da se alkoholiše, a deca su izgubila još jednog ljubimca za igru.
Hrčka sam i mogao da razumem, ipak je doživeo stress, ali Miroljub, koga smo počeli da zovemo Miron, on me je razočarao zbog te želje da postane pomodar.
Deca su bila tužna i nešto se moralo preduzeti.
Hrčka smo poslali na odvikavanje od poroka i verujemo da se oporavlja. Što se Mirona tiče, jednom mesečno ga šaljemo u salon lepote za pse, a kupili smo mu i garderobu. Ja mu tek ponekad kradem granule kada mi ostaci od ručka budu nedovoljni.

Komentari

Komentari