Foto: 
Crusty

Neznanje je najkraći put do sreće

Čovek je okačio svoje uši o klin na zidu svoje dnevne sobe. Taj događaj opravdao je sumnju njegovog komšije da ovde i zidovi imaju uši.
S obzirom da zulufi više nisu imali nikaku svrhu postojanja, čovek se lišio i njih tako što ih je sa penom za brijanje poslao u lavabo. Sveže obrijan i gluv legao je da spava maštajući o novom životu koji planira da započne koliko sutra. Uši su mu oduvek samo smetale. Od sutra, gluv za dešavanja oko sebe, vodiće bezbrižan život. Ubeđen da je neznanje najkraći put do sreće, zaspao je spokojno ležeći na leđima. On inače spava na boku, ali ovog puta bi ga takvo spavanje bolelo.
Ujutru se probudio naspavan, s obzirom da nije bilo buke koja bi mu smetala. Otvorio je dnevnu štampu i uz kafu, koju je srkao kratkim gutljajima, uživao je u oblinama poznatih televizijskih zvezda.
Kada je krenuo napolje da udahne svež vazduh zatekao je račune u svom poštanskom sandučetu. Pogledao je njihov iznos, a zatim je bacio pogled i u unutrašnjost svog novčanika.
Popodne, čovek je proveo tako što je sedeo ispred zgrade u kojoj živi, uživajući u toplini Sunca. Dok je on uživao, jedan balegar gurao je jedno njegovo oko, dok je drugo odnosila vredna kolonija mrava.

Komentari

Komentari