Foto: 
autor nepoznat

Nikada ne biti sam

Dečačić je sa nestrpljenjem odbrojavao dane do svog rođendana. Pored toga što će biti za godinu dana stariji, a samim tim po sopstvenom ubeđenju i važniji, dobiće i razne poklone koji gotovo uvek izazovu radost. Kažem gotovo, zato što je taj isti dečak za jedan svoj rođendan od svojih roditelja dobio pidžamu, a jedne godine, na veliko zaprepašćenje i knjigu. No, pored ovih velikih promašaja svojih roditelja,  pokloni kao što su bicikl, roleri i fudbalska lopta bili su pun pogodak.
Ono što dečak, obuzet nestrpljenjem zbog iščekivanja svog rođendana nije znao, ali i zbog toga što je od njega to vešto skrivano, bila je činjenica da njegovi roditelji ove godine ne stoje dobro kada su finansije u pitanju.
Razlog za to je taj što je njegov otac, jedini zaposleni u ovoj porodici, sasvim iznenada ostao bez posla. Pored toga, dečak nije znao ni to da njegov otac planira odlazak u inostranstvo zato što mu se ukazala prilika da obavlja dobro plaćen posao. S obzirom na novonastalu situaciju, dečakov otac nije previše razmišljao kada je bilo reč o prihvatanju posla, mada je o svemu ostalom sa očekivanom dozom brige poprilično razmišljao.
Rođendanska zabava protekla je baš onako kako je dečak u momentima maštanja zamišljao. Njegovom pozivu odazvali su se svi drugari, torta je bila preukusna, dobio je mnogo lepih poklona, a najlepši i najvredniji očekivano od svojih roditelja.
-Sine, ovo je za tebe.  Srećan ti rođendan! -pružio je zapakovanu kutiju prezaduženi otac svom sinu nakon što je kleknuo ispred njega.
Dečak je neveštim, ali hitrim pristima strgnuo mašnu i ukrasan papir kada se ispred njegovih raširenih očiju ukazao mobilni telefon.
-Sa ovim nikada nećeš biti sam. -rekao je otac.
Dečaku su zasijale suze u oku i tada se našao u zagrljaju svog oca.
Otac je u inostranstvu vredno radio, mada imao je i veliki motiv za to. Sa druge strane, dečak je popustio u školi, a za to je u velikoj meri bila odgovorna opsednutost njegovim rođendanskim poklonom. Zahvaljući njemu, igrao je igrice, gledao je raznorazan, štetan sadržaj, preko društvenih mreža sticao je brojne nove prijatelje.
Ispostavilo se da je otac bio u pravu kada je rekao da sa tim poklonom njegov sin nikada neće biti sam. Ono, na šta nije računao je to, da ga njegov sin nikada neće pozvati tim mobilnim telefonom.

Autor Željko Žele Jovanović

Komentari

Komentari