Foto: 
Goran Divac

Ništa bez Srbije

Preklapanja oko korone su već postala toliko smorna da mi stvarno nije jasno kako neki još uvek imaju spiku za javnost. Ali, neke teme od životne važnosti, kao što je menstrualni ciklus matice u košnici, mistična pokrivljenost puževog kljuna ili uticaj mravlje kiseline na levi bubreg mravojeda, nekako ne nalaze svoje vitalno mesto u medijskim izlaganjima.

Zanimljivo je da u medijima nema nagoveštaja o gomilanju nato snaga duž evropskog dela ruske granice, a i ono malo naklapanja o ovoj temi što je bilo u vreme početka koroničnog stanja nekako je misteriozno nestalo. Postoje neka nagađanja da nato snage pripremaju grupnu turističku posetu Rusiji, samo što im naša braća ruska ne davaju vizu, iz opravdanih zdravstvenih razloga. Ipak, to se nas ne tiče jer ako nato snage krenu u turističku ofanzivu na Rusiju, ne kreću na nas. Naravno, ukoliko se ukaže preka potreba uvek možemo pomoći našu, od nato snaga teško ugroženu i totalno demoralisanu rusku braću rashodovanim, ali i majstorski servisiranim avionima koje su nam nedavno prodali, a koji sada lete čak brže od komarca u brišućem letu. Toj neverovatnoj vazdušnoj sili možemo dodati i dve brigade začaranih nindža lasti koje se vraćaju sa juga, kao i bataljon koronizovanih moljaca dobrovoljaca koje će kao tihe ubice drastično desetkovati vesele nato agresore. Tek da im malo vratimo kusur za ono bombardovanje koje još nesmo zaboravili, pa neka vide dušmani šta je šumadijski rokenrol, jer bez nas ni nato, a ni Rusi nemaju baš nikakve šanse. Dakle, ništa bez Srbije.

Zahvaljujući agresiji kineskog virusa, koji je iz nekog nepoznatog razloga i dalje u centru svetske pažnje, mediji nas ne obaveštavaju nešto intenzivno o sportskim dešavanjima, iako je ova godina olimpijska godina. Ipak, iz trenutno koronom zaraženog Tokija, koji je ovogodišnji domaćin igara sa Olimpa, stižu vesti koje mogu da garantuju bezbednost sportista, kao i navijača iz čitavog šarenog sveta. Domaćin je najavio da su u pripremi robotizovani sportisti kao i navijači, tako da je zdravstvena bezbednost kamera, kablova i ostale opreme za direktan prenos događaja zagarantovana. Naravno, kiborg olimpijada je samo prvi korak za svečano otvaranje kapije daleke budućnosti, ali bez obzira što je svaki početak težak, bitno je uložiti maksimalne napore za prvi istorijski korak. Pa, ni dosadašnji svetski šampioni nisu prohodali neporedno po rođenju. Ako uzmemo u obzir da je Americi mnogo veći broj kompjutera i mobilnih telefona nego u Srbiji, možemo računati da im je internet daleko opterećeniji nego u Srbiji, što bi moglo usporiti njihove kiborge u odnosu na naše. Prema tome, apsolutni smo favoriti u svim olimpijskim disciplinama. Ništa bez Srbije.

Ko bi rekao da su šalteri nacionalne slušbe za zapošljavanje zatvoreni do daljeg zbog trenutne brutalne okupacije Srbije od korone, iz čega se može zaključiti da u ovo kritično vreme ne treba ništa raditi. Naravno, šalteri pošte na kojima se opušteno mogu plaćati dažbine imunizovani su od opake pošasti i ne postoji opasnost od zaraze. Skoro da zaštitna maska i rukavice nisu ni potrebne. Tako da, ako imaš od čega, plati, pa se klati. Ali, ako nato ipak krene u obilazak Rusije, zaštitne maske i rukavice će biti sasvim drugačijeg izgleda i imaće drugu namenu, ili nam više uopšte neće biti potrebne, ili više neće biti kome bi bile potrebne. U datom trenutku, zbog našeg geostrateškog položaja, mi ćemo biti prinuđeni da se udružimo sa kavkaskim kozama Olimpa ili teksaškim origamijima Tokija, a time bismo se veoma brzo mogli pretvoriti u krupijea kazina ruskog ruleta, kao diktatori igre. Kako god, ništa bez Srbije.

Komentari

Komentari