Foto: 
autor nepoznat

Prihvatljivo neprihvatljivo

Sasvim je jasno da pred gospodom Bogom definitivno nismo svi jednaki, u svakom smislu. Ako izuzmemo nebitne fizičke razlike, osim u konsataciji polova, mentalne razlike su velike kao baskonačni svemir. Shvatanja i prihvatanja osnovnih društvenih normi su veoma šarenolika, pa su opšta društvena ponašanja nekima prihvatljiva, a nekima ne. U svakom žitu ima kukolja, pa tako i kod ljudi postoje mentalne devijacije koje uzimaju sve više maha, a ispoljavaju se neprihvatljivim ponašanjem pojedinaca. Prostitucija je najstariji zanat za koji se procenjuje da će postojati dok je ljudi, pa je tako izborila svoje mesto u opšte prihvatljivom. U antičkoj Grčkoj pedofilija je bila sasvim normalna pojava osim za nagužene klince, ali i ti naguženi klinci su znali da će jednoga dana porasti, pa će guziti neke nove klince. Pohotnim pedofilima koji mogu da plate taj užitak, sirotinjske porodice Kambodže i u današnje vreme rentiraju decu čim napune sedam godina, pa tako Kambodžančići postaju prihvatljiv deo izvora prihoda.

U cilju produžetka ljudske vrste majka priroda je napravila bitnu, ali istovremeno i veoma prepoznatljivu polnu podelu među jedinkama, sa precizno određenim dobom za produžetak vrste. Ipak, čovek je odlučio da na svoju ruku, pa čak i nogu, definiše potreban broj godina da bi pripadnika svoje vrste smatrao punoletnim, ignorišući pravilo prirode kojim je taj broj već odavno određen. Dakle, prirodno punoletstvo zamenjeno je nametnutim, da bi se povećala ili smanjila društvena odgovornost jedinke.

Odredio je čovek i neku opšte prihvatljivu razliku u godinama hetero seksualnih parova, pa sve što drastično odstupa od definicije smatra neprihvatljivim. Ipak, na različitim stranama sveta različiti su i ljudi, sa veoma različitim shvatanjima. Zapadni svet sa ultra izveštačenim ultra liberalnim shvatanjima prihvata vezu jedinki istog pola, daje toj devijantnoj kombinaciji mogućnost braka sa usvajanjem dece, kao i mogućnost javnih promocija uz aktivnu podršku raznih udruženja sa političkom pozadinom. Isti svet prihvata i vezu sa ogromnom razlikom u godinama jedinki, bez obzira da li je u pitanju homo ili hetero orijentisana veza, pa čak teži i ka legalizaciji veze u kojoj jedna jedinka ima samo pet godina, a druga može imati i pedeset pet. Znači, legalizacija pedofilije je u najavi jer udruženja pedofila smatraju da je pedofil osoba koja voli decu, a ne osoba koja ih maltretira. Ako taj idiotizam postane zakonski prihvatljiv, moguće je da ti pedesetogodišnjak pokuca na vrata i zatraži od tebe dozvolu da se malo ljubaka sa tvojim detetom koje je još u pelenama. Odbiješ li ga, prekršio si njegova ljudska prava zbog čega možeš snositi odgovornost. Dakle, bolje ga ubij odmah na licu mesta, bar da znaš zbog čega snosiš odgovornost.

Beskraj ljudske gluposti prikazuje i sledeći imbecilni korak u cilju ostvarianja prava demokratskih sloboda, a to je legalizacija braka čoveka sa životinjom sa težnjom dokazivanja jednakosti živih bića pred Bogom. Tako bi gospodin krmak mogao dobiti visoko obrazovanje, u slučaju ženine smrti bio bi naslednik njene imovine, a u slučaju svoje smrti imao bi pravo da bude sahranjen na ljudskom groblju. Malo je nejasno da li bi u takvom mešovitom braku gospođa krava dobila sva ljudska prava, pa čak i da glasa na predsedničkim izborima. U Srbiji je situacija malo drugačija jer nije potreban legalan brak da bi ovce mogle da glasaju, a visoko obrazovani gospodin krmak će uvek pobeđivati na izborima svih nivoa. Dakle, zahvaljujući hiperaktivnom lobiranju moćnika, neprihvatljivo se polako ali sigurno transformiše u prihvatljivo, čime se rapidno smanjuje razlika između prihvatljivog i neprihvatljivog, do potpunog nestajanja neprihvatljivog, dok se svet pretvara u novu Sodomu i Gomoru.

Komentari

Komentari