Foto: 
autor nepoznat

Svašta nešto (četvrti deo)

Od svog rođenja, Steva je pokazivao znake dobrog vladanja i snishodljivosti. Sisao je je kada je dobio, a kada nije dobio, urlao je na sav glas, dok nije dobio. Kao i svako dete. U svom osnovnom obrazovanju, još pre obdaništa, nekoliko puta je naišao na likove koji su ga žestoko izmaltretirali, što je ojačalo njegovu veru u treniranju nekog borilačkog sporta i po izrazito stručnom nagovoru samog sebe, upisao je školu aikidoa. Za kratko vreme, dogurao je do čistača podova, žonglirajući negativce gde god bili, a u lokalnoj prodavnici metražne robe kupio je sebi crni pojas, tek da mu ne spadnu tange. Haljinicu za aikido dobio je od predsednika udruženja čistača podova i zidnih obloga.

Zahvaljujući prirodnom nagonu i preporuci javne komunalne službe, dobio je šansu da se popne na filmsko platno. Voleo je da se penje na filmska platna, pa makar ometao naelektrisane bajkere u gledanju kara drajv bioskopa. Postao je toliko popularan, da niko više nije ni gledao tekući filmski program, a mnoge porno glumice Pakistana su tetovirale njegovu sliku na svojim leđima, uz obavezan dodatak raširenih orlovih krila. Ekstremniji majstori tetovaže su tetovirali orla sa raširenim krilima, i dve Stevine glave. Takve slike su postale svetski imidž, pa je jedna balkanska zemlja kreirala i svoju zastavu na tu temu, u crveno-crnoj kombinaciji. Ređao je uloge u kojima je, po pravilu, često pozitivan lik, nedodirljiv za sve protivnike. Statistika je pokazala da ga u filmskoj karijeri niko nikada nije povredio. Godinama stečena iskustva, smestila su ga u režisersku stoličicu, pa je počeo sa priozvodnjom sopstvenih filmova. Bilo je nekoliko tematskih promašaja, ali generalno, Steva Signal je ipak dokazao da je veliki majstor origamija, jer je samo on uspeo da napravi papirne origami ždralove, na papirnom origami Ajfelovom tornju. U jednom filmu u sopstvenoj režiji, igrao je obernegativca i naravno, ponovo je trijumfovavo. Rekao bih, da je hteo prikazati način funkcionisanja moći, bukvalno svih državnih rukovodioca, svih zemalja.

Na njegov senzibilitet ukazuje film u nekom zombilendu jedne bolnice, gde sakati šta dohvati. Obzirom da je rođen u znaku sardine, u albumu zvezdane prašine, fantastiku drži u malom prstu. Postoje predviđanja da će sledeći film biti u saradnji sa Diabola Torpedo Sharks kompanijom, gde će biti predstavljen tinejdžer u trkama protiv ajkula na torpedo gliserima, jako velike zaprege i brzine. Ali, balavac opliva planetu za dva i po minuta, malo pliva leđo, malo pluta. A Steva u ovoj priči glumi sudiju, koji udara zauške za nekorektno ponašanje. U međuvremenu, slinavko opliva flotu gliser ajkula više hiljada puta u 6 sekundi i stvori tornado koji odnese bandu par stotina kilometara dalje, pa je raseje, kao vatromet na pučini. Za takva predviđanja, Steva je bio nagrađen Džingis kanovom nagradom za prvoklasno odjebavanje, u Mongoliji, a ajkule na nitro gliserima su u zadnjem dvorištu savezne Vlade Turkmenistana organizovale masovne proteste, gde su izričito zahtevale da u ovom filmu bar jednom imaju nerešen rezultat u kvalifikacijama za neko takmičenje.

Izdavačka kuća Šlic navodi da je Steva otvorio školu aikidoa na nekoliko planeta i time je dao svoj doprinos ovom sportu, što je rezultiralo drastičnim uvećanjem njegovog računa u banci. Ali, nije znao kako da potroši novac, jer je sam sebi izgradio origami vile, origami jahte, origami avione, koje su vukli upregnuti origami ždralovi. Kuvao je sebi origami hranu u origami posuđu. Obučavao je one koji su hteli nešto da nauče, a nisu mogli iz knjiga pisanim na svahili jeziku, zbog visokog levela nepismenosti. Njegovi najomiljeniji učenici su uvek bili, i biće, teletabisi, kao i sunđer Bob sa ekipom mutiranih Marsovaca iz obližnjeg akvaparka. Neki paparaco je u akvaparku, a možda i na akvaparkingu, navatao Stalonea kako se spušta na toboganu od osam kilometara, dok paleontolozi odgovorno tvrde da je to novi gremlin sa Staloneovom maskom. Kako god bilo, Steva Signal je postao jedan od nekoliko milijardi bogova sibirskih pitona Norveške, jer je došao tiho, i monumentalno ulepršao u legendu.

Komentari

Komentari