Foto: 
autor nepoznat

Unicum Srbendix

Ko kaže da Srbi ne umeju da se slože? Kada se nalipače, itekako se slože na patos. Kažu da ima jedna vrsta šljive koja se iz nekog razloga zove Patosnica, a poznata je i kao Slagalica, Useruša, Kukulele, Šajzerica, Nedobog, Kvantna geografija, i još nekih nekoliko hiljada drugačijih, a u isto vreme i različitih naziva. Ponekad se često neprimetno infiltrira u standardnu domaću prepečenicu, a onda opći kaos univerzuma. U Cezarovo doba zvali su je Srbendum Modrix Šljemikus, a Don Juan je pred nastup redovno razbijao tremu sa tri čašice Inferno do Srbendinho. Udruženje pedofila Srbije odgovorno tvrdi da se od ove vrste šljive posebnim postupkom može dobiti i suvo grožđe, manjeg pakovanja. Eto tako i svakako, Unicum Srbendix šalje u nirvanu, ali i vraća u život… Bitno je da smo složni koliko smo i pobožni. Živeli u to ime, a drva će biti i ove zime.

Ove zime majka priroda se potrudila da severnoj Americi veoma realistino dočara rasklimanu klimatizovanu klimu jugoistočnog dela Sibira, tako da je veliki broj Amerikanaca dobio jedinstvenu priliku da nauči nešto o osnovnim životnim principima Eskima, pingvina i belih medveda. Obzirom da je Džoni Šetač tek nešto malo jači od kamiline mokraće, polovina Amera bi pocrkala od zime, ali sama pomisao na Unicum Srbendix podiže im temperature do tačke samosagorevanja. Pa, neka im. Svakako će da riknu jer kakva je zima takvo je i leto, pa će da pregore od čežnje za Sibirom. Tako da će cene vikendica na Aljasci ove sezone biti u blagom padu, reče jedna teta ovoga leta.

Ovoga leta naš dragi predsednik je najavio kampanju za budućnost Srbije u vidu bespoštedne borbe protiv organizovanog kriminala, maksimalne bezbednosti u saobraćaju, bezbednosti građana na ulicama i još mnogo toga, čega je mogao u datom trenutku da se seti, bez suflera. Ako uzmemo u obzir sva njegova dosadašnja jalova obećanja, sasvim je jasno da je on čovek od tuđe reči, pa prema tome možemo mirno da spavamo, uvereni da od njegovog laprdanja na ler nema ništa. Ministar odbrane je, pred vojnim vrhom Srbije dobio od našeg premijera počasnu sablju, najverovatnije kineske proizvodnje, kao znak da može da pokrene našu vojnu velesilu na Kosovo, koja će žestokom bespoštednom borbom trijumfalno zauzeti neku napuštenu kolibu nekog napuštenog zaseoka, i tamo će stravično duboko zabiti našu zastavu u svetu zemlju nekada našeg Kosova. A onda će turisti odmarališta Bondstil snositi odgovornost za izazivanje verbalnog konflikta između dvojice pacifista u Kambodži i Vijetnamu. Naravno, ako se ispuni preduslov koji je naš broj jedan napomenuo ruskom tati, a to je da majka Rusija pošalje nekoliko spremačica koje će Kosovo očistiti od jeretika svih vrsta. Ipak, mala je šansa da to desi jer je ruski tata otišao iz Srbije blago uvređen kada je spoznao i nedvosmisleno se uverio da je Unicum Srbendix daleko bolji od Jelcinove Vodke Perestrojke. Ruski portparol za odnose sa vanzemaljcima je izjavio da je Unicum Srbendix izuzetno lekovit, što je potvrđeno iz Vlajkovog kabineta sa napomenom da se ruski tata pet dana lečio od naše domaće medicine. Neprovereni izvori navode da je čak platio kaznu za nepropisno parkiranje, u nekoj ukrajinskoj krajini. Dakle, živeli… I rešimo se naprednog smeća ovog proleća.

Komentari

Komentari