Foto: 
autor nepoznat

Za sada nemontiran novinarski materijal

Novinarska ekipa je dobila zadatak da napravi reportažu o aktuelnom ministru. Budući da su pripadnici medija koji kontroliše vlada, nije bilo potrebe da se napominje da se u reportaži ministar mora prikazati u najboljem svetlu. Cilj je da se obiđu osobe iz života ministra koje će govoriti o njegovom veličanstvenom liku.

Ministrova nekadašnja prva komšinica:
Mene Bog nije nagradio detetom, ali sam njega posmatrala kao svoje dete. Kao dečak je bio jako poslušan. Kad god bih ga poslala do prodavnice on bi me poslušao, a nekada je to bilo i više puta na dan. Znate ono kada zaboravite na prašak za pecivo? Koliko bi ga zamolila da ode do prodavnice, on bi prestajao sa igrom i trkom bi otišao da me posluša. Ono..istina...nikada mi nije vraćao kusur ali...

Ministrova razredna:
Oduvek sam verovala da će daleko da dogura, a nekako sam znala da će njegov uspeh biti vezan za politiku. Bio je jako sposoban. Vođa. Redovno je prepravljao ocene u dnevniku, prepisivao je i svakodnevno je obećavao da će početi da uči. Svako bekstvo sa časa on je organizovao...

Ministrova majka:
Ponos moj! Oduvek je bio divno dete i to je ostao do dana današnjeg. Vredan, sposoban, požrtvovan, a pre svega je jedan porodičan čovek. Doduše, uvek postoje zli jezici koji će reći nešto protiv njega. Tako je jednom, kada je bio mladić, bio optužen od strane moje svekrve da joj je ukrao novac od penzije, ali nikada to nije mogla da dokaže. Pa i ovi penzioneri danas što tvrde to isto...strašno je kakvi sve ljudi postoje.

Ministrov prvi komšija:
Divan čovek i komšija. Omiljen je u komšiluku. Pošten, vredan, radan, uvek spreman da pomogne, odličan je stanodavac…savetodavac? Izvinite, nisam zapamtio. Ponovo ćemo. A nećete da me prevarite, srvarno ćete da mi date pare?

Komentari

Komentari