Foto: 
autor nepoznat

Zaglavljenje

Nakon što je pojeo više grožđa nego što je to preporučljivo, čovek je dobio dijareju.

„Pa dobro, šta da se radi?“ , pomisli čovek dok je sedeo na wc šolji. S obzirom da je bio prinuđen da neko vreme provede zaključan u toaletu, čovek je odlučio da to vreme iskoristi tako što će pročitati deklaracije sa deterdženta koji su ga okruživali. „Što više znaš- više vrediš.“, zaključio je čovek koji je sada definitivno znao da prašak koji je kupio prošle nedelja na akciji sadrži jedinstvenu kombinaciju aktivnih sastojaka koji deluju protiv tvrdokornih mrlja. Isto tako je znao da nije dobro pojesti mnogo grožđa.
Studentu koji se čitave noći spremao za svoj poslednji ispit, kao i mesecima pre toga, na putu do njegovog krajnjeg cilja tog dana, odnosno fakulteta, isprečio se zaglavljeni lift u zgradi u kojoj je stanovao. Student je znao da je panika najveći čovekov neprijatelj, pa je zato snažno udahnuo, pozvao je službu za održavanje lifta i odlučio je da vreme koje će provesti zaglavljen unutra iskoristi da se još jednom presliša pre ispita.
Čovek koji se zaglavio u dugove, a koji nije bio sklon nekom poštenom radu, našao se na izbornoj listi. Srećne okolnosti po njega dovele su do toga da se isti taj čovek našao i u parlamentu, a kasnije i jednom upravnom odboru. S obzirom da se, kako bi to narod rekao, lepo uglavio, odlučio je da svoju situaciju iskoristi na najbolji mogući način po sebe.
Dragi čitaoče, ako se ikada nađeš zaglavljen u nekoj prostoriji, saobraćaju ili situaciji, znaj da to vreme možeš korisno iskoristiti.

Komentari

Komentari