Foto: 
Evelyn Berg

Žene

VETERANKA – Žena u svojim pedesetim godinama. Poslednji put imala snošaj krajem devedesetih. Od redovnog seksa odustala nakon što ju je dugogodišnji dečko ostavio. Bili su totalno hipi, u otvorenoj vezi, orgijali, drogirali se, živeli punim plućima. Nakon mučnog raskida završila je u mentalnoj ustanovi, oporavila se posle pet godina, našla stalan posao i odrekla se kurca. Shvatila je koliko je pogrešila tek kada je postalo nemoguće zamaskirati očaj koji iz nje izbija.

ROKERKA – Godina oko tridest pet. I dalje se oblači kao srednjoškolka. Zna sve rokere u gradu. Misli da apsolutno svaki mužjak želi da je jebe. Tripuje da je mnogo lepa i mnogo zajebana. Prosipa mudrosti na Fejsbuku bazirane na opštim mestima i plitkim argumentacijama. Ne može nigde da ode a da ne uslika u proseku 200 fotografija. Svima i svuda prosipa priču kako je brutalno srećna i obuzeta ljubavlju, a jebana je jednom kvartalno i to prilično loše. Veliki je protivnik braka i zagovornik slobode i rokenrola, a zapravo je očajna udavača koja pizdi što je niko nikad čak nije ni zaprosio.

SPLAVARKA – Ormar joj je krcat garderobom i cipelama. Trenira triput nedeljno, ima petnes parfema, kosu pegla redovno, ide na manikir, pedikir, skida dlake s pičke. Zna tačno kako, kad i gde da se namesti i napući kako bi je u roku od deset minuta startovalo minimum pet maloumnih mužjaka. Svaki tip kog upozna je potencijalni mladoženja kom se odma radi natalna karta I baca tarot kod komšinice preko puta. I najgnusniji debil nanjuši njen očaj, izjebe je i ostavi nakon dva do tri meseca. Jedno radi, drugo misli, treće govori, ali to je samo zbog toga što ni sama ne zna šta hoće od života. Ako nema dečka, život joj je sranje i razmišlja o samoubistvu. Kada ima dečka, priviđaju joj se duge i jednorozi.

PATETIČARKA – Jednog dana na Fejsbuku hvali i voli sve ljude oko sebe, zahvaljujuć dragom Bogu što je okružena tako divnom svetinom, a već sutra pizdi što svoje živce i energiju troši na morone kojima je tobož okružena. Emocionalno nestabilna i nesigurna. U drugima traži odobrenje, potvrdu, pohvalu, podršku i sve ono što ne poseduje u sebi. Vazda zaglavljivala sa raspalim muzičarima koji su je jebali srednje žalosno. Najčešće su za glavu niži od nje. Pokušava da fura imidž moderne, urbane umetnice koja živi svoj san. Od svakog ponedeljka počinje dijetu, a krajem svake nedelje davi se u mafinima provodeći sate uz srceparajuće drame.

MALOGRAĐANKA – Žena u četrdesetim. Ponosna na svoje viševekovno beogradsko poreklo. Vazda bila i ostala iskompleksirana što jedina u familiji nije uspela da postane intelektualka. To se desilo zato što je pičke davala svuda i svakome, a uvek ju je mrzelo da uči. Da bi se približila intelektualnoj eliti, prvo se udaje najčešće za slikara, ali drugi brak obično sklapa sa piscem. Nakon toga sledi konačno uvaljivanje u intelektualnu “elitu” na plećima poznatog supruga. Novinari je bezuspešno izbegavaju. Poseduje vrhunsku veštinu uvlačenja u bulju. Izdaje se za sveticu, a pičku i dalje deli šakom i kapom. Veruje u Boga. Mrzi žene mlađe i lepše od sebe. Težak frik kontrol.

HIPSTERKA - Ne izbija iz kompleksa lokala u Savamali. Tamo jede, sere, spava, ponekad se i pojebe u nekom klozetu. Bavi se modelingom, PR-om, organizacijom, prezentacijom, decentralizacijom i ostalim sranjima kojima se danas svi bave. Uglavnom svi hoće da je jebu jer je mlada, zgodna i popularna. Mužjake muči, vuče za nos, maltretira, tera ih da joj trknu po picu, cigare, da joj razvoze rodbinu, a tek svakom osmom da da joj lizne kliću il je pojebe isključivo u dupe. Sluša najpopularnije beogradske di-džejeve s kojima je na prst u dupe – bukvalno. Žene je mrze, ali oće da se druže sa njom. Guta eksere i puši travu. Odavno je prestala da prati modne trendove jer ih sada ona diktira. 

Jelena Andonović

Komentari

Komentari