Foto: 
Nicole Abalde

U inat svima

Kad bućkuriš svetske i naše nacionalne kuhinje zagrevate, pa pojačate vatru, a zaboravite šerpu na njoj, dok obavljate i druge poslove čišćenja, pranja i peglanja prljavog veša, desi se da ta masa pokipi... Šta dobijete? Neukusno jelo, prljavo i ulepljeno furunče, iliti šporet u višim kuhinjskim standardima, zagorelu šerpu, a ako se više zaigrate dođe i do kratkog spoja, manjih i većih požara. Sva akcija koja sledi je spasiti što se spasiti da!!!

Lepo su nam govorili stari: Ne radi više poslova odjednom. Odradi jedan, ali valjano...

Međutim, nama kad god kažu: Ne prst u struju, odgovor koji obavezno sledi je: E baš hoću... Ja nikog ne slušam! Zatim obavezno primenimo recept „Inat se inatom izbija“:

 

U suprotnom, kada nema inata, istu tu suludu radnju uradimo bez ičije naredbe ili zahteva, pri tom misleći da je to najidealnije rešenje.

Kako se ovo stanje nacije zove ne bih znala reći, a ni koji su naučni metodi zasnovani na principu E BAŠ NEĆU (HOĆU)!!! JA NIKOGA NE SLUŠAM!!! Lonac krčka, kipi, ali po nekoj inerciji sistem funkcioniše...

Mislim se nešto da krenem da govorim suprotno od očekivanog možda se primi pa postignem šta sam htela. Možda mi i uspemo da uspostavimo balans po toj našoj staroj BAŠ U INAT SVIMA?!? Za sada osećamo samo posledice tih suprotnosti: 

Kad sve lepo izanaliziramo opipljiv je zaplet, raspleta nema na vidiku, kao surogat  ostaje ALI (ono kad kuvaru fali  samo jedan začin pa da jelo bude delikatesno).  Šta ALI... Pa ko će to da uspostavi pravila i norme dobre kuhinje i seća li se ko šta to beše? E, baš zbog toga:

RASPISUJEM KONKURS: SRBIJA TRAŽI PROFESIONALNOG KUVARA !!!       

Uslovi konkursa:   

- Psiho-fizička sposobnost za obavljenje navedenih poslova

- Dobro poznavanje nacionalne kuhinje

- Dobro poznavanje stranih kuhinja

- Radno iskustvo u pripremi različitih specijaliteta i jela internacionalnih kuhinja

- Poznavanje svoje nacionalne kulture  kao i kultura drugih naroda

- Preporuka iskusnih i priznatih kulinara

- Diploma zadovoljnih degustatora

 

Napomena:   

- Zagarantovana javnost konkursa

- Prijave slati pod ličnom šifrom i isključivo ćiriličnim pismom

- Na razmatranje idu samo stručne reference kandidata i iskustvo u struci

- Ne uvažavamo političke, porodične, kumovske i finansijske ponude

- Tri odabrana kandidata se primaju na probni rad u trajanju od 3 meseca

- Svi kandidati će biti pravovremeno obavešteni  o izboru kandidata po zakonskoj regulativi i u zakonskom roku

 

 

UTOPIJA... JESTE... A.... E BAŠ NIJE !!!

S POŠTOVANJEM, FIRMA KRSTIĆ..... :) ;)

 

Komentari

Komentari