Foto: 
autor nepoznat

Nova godina?

Da, da, svakako nam stiže to novo, a staro! Nada postoji da će, ipak, nekada to novo zameniti staro u izmišljenoj granici između godina, a većina ljudi iskreno veruje u to! I tako iz godine u godinu umovi se vrte u krug, zavodljiva laž raznih sistema nudi beskrajne, besplatne nade, ali sa skupim igračkama iluzija.

O, neka šljašti ovaj vidljivi svet laži, neka svemir vidi ljudski sjaj prolaznosti, neka neki budu još gordiji i bahatiji, a ovi drugi, pa, sorry, sudbina! Jadno i smešno! Ne znam kako vi, ali ja ne dočekujem Novu godinu…ne želim, ne osećam ni mrvicu euforije, ne kupujem ukrase, ne nadam se, jer se, u stvari, svaki dan  molim za zdravlje, ljubav, obilje svake vrste za druge i sebe! Taj osećaj sreće je za mene Nova godina. Saznanje da sam deo celine, a da sam ujedno autentično biće puno ljubavi prema svemu i svakome, to je svakodnevna svetlost  Nove godine!

Kupoholičarska terapija ne pali kod mene. Da li vam je poznat osećaj buđenja posle popodnevne dremke? Ne znaš ko si, šta si, koji je deo dana, vraćaš se u krevet, pomisliš da više nećeš imati snage da ustaneš, ko zna, da li ćeš imati snage da živiš, tog momenta, može delovati tako…E, posle nekog vremena si kao nov, trezan, budan, odmoran, svestan sto posto! Taj budno budni momenat kod mnogih nije nastupio, niti će…a jedino nam je to potrebno : lep odmor od starih obrazaca i buđenje u prihvatanju  novog , a iskonskog u nama!

Kada se budu skinule maske materijalističkog balavljenja za novim, mojim, najboljim, najnovijim stvarima, suočićemo se sa pravim licem svoga bića! Kada to postignete moji slavljenici onda vam srećna Nova!

Kada otvorite srce, budete saosećajni, empatični prema svim živim bićima, a pre svega, prema sebi, tada ćete biti slobodni, ali slobodni u ljubavi i tada slavite Novu godinu!

Kada se oslobodite svih negativnih osećanja, izborite se za čoveka u sebi, uprkos svim lošim životnim okolnostima, tada će vam se upaliti sve lampice vašeg božićnjeg drvceta!

Kada bi samo, ali samo, prema najbližima bili osmeh podrške, zagrljaj utehe, tišina razumevanja i prihvatanja,  čuli bi zvončiće, videli Deda Mraza, dobili bi poklone, ali sa neba!

Kada odbacite staru kožu izneverenog bića i budete ogoljeni pred sobom u najmračnijim odajama duše i bez straha krenete u nepoznato bez očekivanja da nešto mora biti po vašoj volji i da samo vi to zaslužujete, svaki dan ćete slaviti Novu godinu!

Nazdravlje dragi moji! I kada zaspite sa plačom tek rođenog deteta i budite se sa blaženim osmehom umirućeg, prestanite da glumite ono što niste, već čvrsto zagrlite sve ono što jeste, pustite da vam srce bude vodič u novo!

Volim vas kakvi god da ste! Verovali ili ne, ta moć ljubavi  mi je najlepši novogodišnji poklon još od nekog davnog detinjstva  izneverenih nada od nikada viđenog Deda Mraza! Dakle, volim vas i želim vam buđenje u ljubavi sa ili bez Deda Mraza!

Komentari

Komentari