Foto: 
torbakhopper

Ovaj tekst neće biti hit na društvenim mrežama, jer...

Nisam dugo lajkovala ničiji status o novom poslu, automobile, znojenju u teretani ili skupom venčanju. A ta osoba je bila direktor firme za koju nikad nisam čula, koja je dobila milionsku investiciju od offshore kompanije o kojoj takođe ne znam ama baš ništa. Da ne spominjem one koji igraju Candy Crush, šalju mi zahteve za nešto-nešto, a ja – ništa! Hladnija od najbolje prodavanog Beko frižidera.Kamenog srca.

Ne spominje se internet zarada. Mnogo smešan, taj internet. Ako upisujete jedno te isto u obrascima za komentare na trideset hiljada sajtova, dobićete deset dinara, posle samo tri meseca. I kad tu tajnu pročitate kod domaćice iz Obornjače (ne one kod Ade, već one kod Gunaroša!), jednostavno morate da sledite njen primer, nema veze što je ta Obornjača oko 2002. godine ostala bez žitelja. Za deset godina, imaćete dovoljno para da platite domen za svoj sajt o brzoj zaradi.

Žene su u njemu predstavljene kao jake. Trt, Milojka! Naš poznati psihoterapeut na koga svi pomisle kad kažu “psihoterapeut”, isto kao što svi pomisle na Černobilj kad kažemo “strašna nesreća”, on zna da su žene bića koja gaje iluzije da su neko i nešto. Šta nam je uradio ovaj truli Zapad, pa to je strašno. Evo, i ova razroka bez ofarbane kose se drznula da i’ brani u svom izgovoru za kolumnu, mora da je neudata!

Niđe namedropa. Išla sam u školu sa sudijom iz onog rijalitija, kum mi je bio prvak u Narodnom pozorištu, poznajem majku višestrukog dobitnika Grammy nagrada, šetam kučiće sa jednim našim poznatim muzičarem…a ne pričam o njima. Čime onda da privučem pažnju? Time što postojim i što umem da otkucam navodnike, a ne dva para zareza? Otkad je to dovoljno? ,,Neznam,,

Prisutna je ona tamo neka kreativnost. Kreativnost je najveći neprijatelj statusa quo u domaćoj zajeBnici. Neko bi mogao sam da napiše bestseler, to jest da ne plati drugu osobu da to odradi anonimno. Neko bi mogao stvarno da počne da misli svojom glavom i šta čemo onda? Stvarno, šta bismo onda morali da uradimo? Kakve regulative su potrebne kako bi se to sprečilo? Treba li osnovati agenciju za borbu protiv kreativnosti odmah, ili prvo osnovati agenciju za osvajanje agencija?

Svi oni "iventi" na koje me zovu, nisam otišla ni na jedan. Kolektivno soljenje pameti prodavaca magle, novi metod od pre dvanaest vekova za prevazilaženje menadžerskog sindroma, prilike za zapošljavanje u fabrici makazica u Severnoj Koreji. Ups. Bila sam na tom poslednjem. Šta, niko me nije video? Kako to mislim, imam fotografiju sa događaja, a nije sguza, slikana odozdo?

Nisam ni u jednoj stranci. Pas stalno pokušava da uđe u lokalnu kancelariju one stranke koja nije stranka, a tamo gde je bila druga, sad su otvorili frizeraj. I kad kupim Pepsi Max, neko kupi Pepsi Twist, plati ga sedam dinara manje i tako žuti pobede crvene, što nije u redu. Jednostavno nemam smisla za politiku.

Uz sve gore navedeno imam ispod 50 godina. Decu ne treba pustiti da donose bitne odluke u velikoj zemlji, nas i Rusa 300 miliona. Niko u ovoj zemlji nije dobio priliku da odlučuje o tuđim sudbinama pre nego što bi mu se pojavile prve ozbiljnije bore na licu i krenuli prvi znaci klimakterijuma, ili koji je već muški ekvivalent. Niko! Ne...ček’...joj. Joj.

Komentari

Komentari