Foto: 
autor nepoznat

Solidarnost i empatija se uče od malih nogu

Solidarnost i empatija se uče od malih nogu.

Današnji (relativno) mladi roditelji su odrasli uz Pink i ratove, Cece i Arkane. U sopstvenim "burnom" životu su doživeli svašta (uključujući i bombardovanje), ali jedino solidarnost i empatiju - videli nisu. Njihova deca su danas u osnovnoj i srednjoj školi. Gde su ona mogla da vide ljudskost i vaspitano ponašanje? Od koga?

Projekat Pink, Kurir, opsenari sa YT, Skupština...su ozbiljno pripremili teren za evropsku Pinočeovsku diktaturu i za srpsku "Hobotnicu" sa milion pipaka.

Družim se sa divnim ljudima koji žive u Srbiji, a potiču iz demokratski trajno uništenih država Latinske Amerike (mada ima i onih, koje su se iščupale). Svi mi krajnje zabrinuto i dobronamerno govore isto: da smo kao narod na korak od tačke sa koje nema povratka. Znajući situaciju i tamo i ovde, ubedjeni su da još uvek ima vremena za spas.

Istina je. Kao narod, čeka nas bitka za opstanak, važnija od Kajmakčalana, Cera, Marice, Kolubare... Čeka nas oslobodjenje od propagandnog ropstva, pa antikolonijala borba...

"Srbi su nekvalitetan i povodljiv narod" - čuje se na sve strane. Ključ za preporod i ozdravljenje društva krije se u oslobadjanju medija i moratorijumu na korišćenje istorije u propagandne svrhe.

Da parafraziram Gebelsa: "Dajte mi medije i od krda svinja napraviću pristojan narod"! Jedino to još nismo probali.

Komentari

Komentari