Foto: 
autor nepoznat

Eh, Ljubavi, kurvo jedna

„Daj da budem onaj koji tješi, svakom onom koji zna da griješi.“ ( Teške boje, Majke)

 

Pismo Svetoj grešnici

 

Dugo sam te čekao u sebi da bi za tako kratko vreme iz mene otišla. „Volim te“, rekao sam i još uvek pamtim tvoj kiseo osmeh, a meni sladak. I najslađe sam mu se smejao. Zavoleo sam sopstvenu bol za tobom. Radovalo me je da budem tužan. Uživao sam u tome da mi nedostaješ. U toj strasti. U čežnji da ćeš mi doći. A ti...?

U moje snove si došla umorna od tuđih neprospavanih noći, da bi me probudila. Uzela si mi san, da bi se ti odmorila, a mene budnog umorila noćnim morama. Više ih nemam. Nisi uspela, a to je i moj neuspeh, jer sam te pobedio, a izgubio sebe. Sad se tražim po ruševinama kula i gradova koje sam zidao za nas. Maštao sam da ćemo udvoje biti jedno. Mislio sam da će mi jedan život biti dovoljan da te tražim, ali ne. Došla si samo da mi pokažeš kakva si i otišla. Jebiga, moraću opet da se rodim, jer sam mrtav. Ubila si me, kučko!

Znam da ćeš pročitati pismo koje nisam napisao, ali ovo što pišem ti neću poslati.

Glupačo, kažu „s kim si takav si“!

Od mene pametnog si napravila večnu budalu. Bio sam „king for a day“, ali ti nikad nećeš biti moja princeza, bitango jedna. Sva sreća da sam umro.

Ovaj leš se više ne boji. Dovoljno si me ofarbala u crno. Od tuge se smejem i plačem od smeha. Pevao sam na sopstvenoj sahrani.

„Uuu… teške boje, njima ja sam obojen“.

Jebala si mi mater, sve ti jebem! Tvoji su gresi sveti, a ja sam grešan svetac.

 „Voliš me“, rekla si, ali nikada nisi rekla „Volim i ja tebe“. No, nisam ni ja rekao da ne volim što te volim.

Eh, Ljubavi, kurvo jedna! Skupo sam te platio, a nisi vredela!

 

Pismo grešnom Svecu

 

Tvoja slika je izbledela i lika se ne sećam, ali ti pišem pismo jer već dugo zajedno nismo. Reci gde sam pogrešila. Možda se nisam mnogo smešila kao što druge rade. Dala sam ti i manje nade jer je zlo. Ni ja je nemam.

Ti si moja sreća i nesreća u istom trenu. Moje zlato i blato u kome se valjam. Znam da ti ne valjam. Jedan drugom smo razočarenje i pogrešno usmerenje na stazi života. Krenuli smo u pogrešnom pravcu i nema lošijeg puta nego kad ljubav zaluta gde joj nije mesto već smo je stavili na presto. A dvorske smo budale, bez šale i suza. Obični luzeri i neobični srećnici. Nesrećno srećni i nesrećni srećno.

Reci gde sam nas ubila. Da li dok sam gubila sebe ili sad kad tebe gubim? Ludim! Vidiš li da ne znam gde sam pogrešila. Možda da sam se više smešila. Znam da te bolim. Izvini, ja ne umem ništa drugo osim da te volim.  Tvoja sam, ali nisam prava. Večno ću biti pogrešna i zbog tebe grešna, smešna i vesela. Zapevaću na sopstvenoj sahrani jer su mi vezane ruke.

Moje je ime Ljubav i ja sam kurva.

„...jer ja cu pjevati i evo pjevam,  ja ne svijetlim, ja sijevam“. (Teške boje, Majke)

Komentari

Komentari