Foto: 
autor nepoznat

Lopov

Sedela je u tramvaju i sa nevericom buljila u mobilni. Poruka je glasila:”Ne vredi, ne stižem na vreme, iskrslo je nešto vanredno!” Obli je hladan znoj. Ne, ne mogu da verujem, koje je on đubre! Pa, do pre deset minuta je teklo sve po planu. Dakle, ništa od susreta za kojim je čeznula. Bila je u vezi sa tim čovekom već tri godine. Viđali su se jednom mesečno. Osećala je da polako sve to gubi smisao. Ali, ne vredi da se nervira, otići će do tog iznajmljenog stana, njihovog ljubavnog gnezda i provešće tamo nekoliko sati, njenih sati, njene slobode od svega što je imala u životu. I sad, on ne može? Smišljala je šta da radi? Da li da mu napiše oproštajno pismo i najzad, prekine tu agoniju, jer je osećala kako se sve više vezuje za njega, možda i zaljubljuje, a to, zaista nije imalo smisla? Nisu mogli da žive zajedno, već, da se sastaju, vode ljubav i jedno drugom budu trosatna uteha u strasti. I sve je to funkcionisalo bez priča o njihovim porodicama, problemima, tekućim životnim situacijama. Takav je bio dogovor.

Još se malo kolebala da li da ode do tog stana ili do nekog kafića i da na miru razmisli o svemu, kada je shvatila da je već ispred njegovog ulaza. Pa sad, kada je već tu, izvadi ključeve i krenu na drugi sprat, tiho, kao i uvek. Približavajući se vratima kao da je osetila miris njegovog parfema, pravdala je to željom svog srca.

Polako otvori vrata. Bilo je polumračno zbog spuštenih roletni. Dok je zaključavala bravu neko ju je gurnuo silinom svoga tela. Žena kriknu od straha. Nije ni stigla da reaguje, ispusti tašnu, dok joj je taj dahtao za vratom, stavljajući joj obe ruke na leđa. Gotovo, pomisli ona, ubiće je lopov, nije trebalo da dođe ovde, kakva glupost! Razne su joj misli prolazile kroz glavu. Pokušala je da se pomeri, ali ne, čovek je bio jak, nije mogla da mrdne. Pokušala je da viče, ali istog momenta joj je zapušio usta. Bila je to mat pozicija, bez mogućnosti da bilo kako reaguje.

“Moja si! I uvek ćeš biti!”, reče”lopov” i poče da je ljubi po vratu. Trebalo joj je nekoliko minuta da shvati da je to njen ljubavnik. Dok ju je svlačio i ljubio otkrivene delove tela, od šoka se nije pomerala još neko vreme.

“Ti si lud...”, prošaputa ona najzad, okrećući se obnaženih grudi ka njemu.

“Jesam za tobom…”

“Lopove jedan, prepao si me…”

“Lopov” joj je u međuvremenu zapušio usta dugim, vrelim poljupcem.

U hodniku zgrade čuli su se tupi udarci o vrata i ritmičko stenjanje ljubavnika.

Komentari

Komentari