Foto: 
Tomas Kohl

Duška

Ležali su u krevetu, nagi posle vođenja ljubavi. Ona se pripila uz njega, dok je on zapalio cigaretu. Pogledao je u njenu gustu, prirodno plavu, kosu, dok se ona mazno privijala uz njega.

-Zažto si ti sa mnom?-upita je on.

-Kako to misliš?-upitno odgovori

-Mislim, zašto smo zajedno…toliko si starija od mene, 18 godina, jel to samo zbog sexa?

-Pa, u pravu si, da znaš. Vidiš, meni treba muškarac, spreman i sposoban uvek kada se meni prohte. Neke veze nisam željna…ovo naše dok traje, neka traje. Nemoj samo, dok si sa mnom, da ležeš sa drugim devojkama, ako nađeš neku ozbiljnu reci mi, povući ću se. A, i dobar si momak i odgovaraš mi-reče ona i poljubi ga strasno.

Dok je uzvraćao poljubac, Stefanu se vraćalo u sećanje kako su njih dvoje počeli. Ona, Duška, komšinica iz ulaza, navraćala je povremeno kod njegovih. Živela je sama u stanu njene sestre i zeta, koji su bili u Nemačkoj i tu dolazili par puta godišnje. Bila je lepa žena u četrdesetim, držeća i uvek doterana. Stefanu su izlasci već počeli da budu dosadni, više je vremena provodio kod kuće, gledajući filmove na videu. Kad god nije imao nekog od društva, ona bi dolazila u sobu šaleći se s njim i vremenom su počeli zajedno da gledaju filmove.  Stefan je počeo da oseća želju za njom, ali sa druge strane plašio se te razlike u godinama. Jedno veče su gledali neku komediju i počeli da se zezaju golicajući se. U jednom trenutku nagnuo se prema njoj, a ona ga je rukama privukla sebi i poljubila puna želje. Tu noć su proveli zajedno i od tada su često bili zajedno, sem kad su njeni dolazili, jer su skrivali svoju vezu od njih.

-Znaš li koliko mi je lepo sa tobom, voleo bih da hoćeš da negde i odemo zajedno…da…

-Stefane, znaš šta smo pričali? Mi nemamo budućnost! Ja ne smem da rodim dete, a ti ga želiš…uživajmo dok traje. Naći ćeš neku devojku sa kojom ćeš sve to imati, porodicu, decu... I meni je sa tobom lepo, ali život je to. Bitno je da smo jedno drugom podarili lepe uspomene.

Posle par meseci počeli su sve manje da se viđaju. Stefan je upoznao divnu devojku i ubrzo se oženio i dobio dete. Dušku je sretao, ali su bili na komšijskom pozdravljanju. Posle bombardovanja, ona se razbolela teško i ubrzo umrla u još relativno mladim godinama.

Komentari

Komentari