Foto: 
I. R. S.

I. R. S.

I.R.S. je hip hop dvojac koji nam dolazi iz Niša. Grupu čine Ratko Mladenović Olie i Lazar Marinković poznatiji kao Infamous.

Od svog formiranja, imali su popriličan broj nastupa, učestvovali su na mnogim hip hop dešavanjima i koncertima, uglavnom u Nišu, ali i u ostalim gradovima u našoj zemlji. 2011. godine odneli su pobedu u nadmetanju demo bendova Rep demo liga koje se održavalo na lokalnom nivou. Period od 2009-e do 2011-e je bio veoma značajan u razvoju njihovih karijera, znatno su pojačali svoj rad što je rezultiralo objavljivanjem albuma prvenca pod nazivom ''Definicija grada''. Album se, ubrzo nakon što je ugledao svetlost dana, mogao naći i u prodaji u svim niškim CD shopovima. Najzapaženija pesma sa ovog ostvarenja je ''Minut buke'' koja je bila propraćena i spotom, a zasluge za video nosi Miodrag Ristovski.

Početkom juna 2014. godine dostavili su publici svoj novi album ''4 zida'' koji je takodje našao svoj prostor na prodajnim mestima. Instrumentale potpisuju LV's, Masta Sound Element i Olie. Može se reći da su izuzetno relevantna i zvučna imena koja krase ovu muzičku sferu imali svoj udeo u nastanku ovog albuma putem svog gostovanja. Spoj kreativnosti, savršenih stilova i realizma. Gostoprimstvo su uživali sledeći izvođači: Furio Đunta, Marconiero, DNK, Goldie i Deda. U sklopu albuma imamo i dva spota (Kol'ko god i Đavolja kujna). Nakon nekog perioda odrađen je i video za pesmu ''Ako uspe mi plan''. Takođe, 2014 sa pesmom ''Gde god da krenem'' pojavili su se na kompilaciji Bassivity digitala ''Sveža krv''. Zabeležili su i kolaboraciju sa Strukom u pesmi ''Nema vremena'' koju su upotpunile i strofe izvođača pod pseudonimom Deda.

Kratak rezime nam donosi utisak da ovi momci svojim rečima i vokalima predstavljaju Niš dostojanstveno i na pravi način. Mladost koja podiže hip hop kulturu na neki viši nivo.

Aleksandar Ignjatović

Komentari

Komentari