Foto: 
latejapride

Škabo Maestro

Boško Ćirković, poznatiji pod nadimkom Škabo, izvođač je hip hop muzike, tekstopisac, producent, ugledan i porodičan covek koji nam dolazi iz Srbije. Ujedno je član grupe Beogradski sindikat od njenog formiranja. Rođen je 1976. godine.

Iza sebe ima veoma bogatu karijeru i velika dostignuća. Završio je Ekonomski fakultet u Beogradu. Prvu pesmu je snimio kada je imao 16 godina.  Krajem prošlog milenijuma je nastupao po svim važnijim klubovima u našoj prestonici, u savezništvu sa svojim Sindikatom. Svoj prvi solo nastup imao je 2004. godine u velikoj Sali SKC-a. Prvi samostalni album je objavio 2003. godine za izdavačku kuću One records. Od početka 2002. godine je jedan od autora i voditelja muzičke emisije „Sindikalni termin” na SKC-u, ali je emisija ukinuta četiri godine kasnije. Vredi istaći da je kraj 2006. godine značajan po tome što je održao prvi nastup sa Sindikatom u Banjaluci, u prepunom klubu „Insomnia”. Sa BS je dobio nagradu za spot godine „Ja u zivotu imam sve”, po izboru TV Metropolis, ali i više nagrada za najbolji singl na radio stanicama. 2001-e izdaje album „Tišinčina” u okviru Beogradskog sindikata. U ovom projektu je učestvovao kao tekstopisac, izvođač i autor muzike. 2004-e album „Sam” je dobio nagradu za najbolji hip hop album od strane muzičkog magazina Timeout.

Nastupao je sa ekipom ali i solo, na mnogim festivalima, gradskim trgovima, velikim salama i slično, imao je koncerte u mnogim gradovima u Srbiji, ali i inostranstvu. Takođe, radio je i muzičke podloge za razne reklame. I novinarstvo igra važnu ulogu u njegovom životu. Pisao je kolumne za Večernje novosti. Njegovi samostalni albumi su: „Sam”, „Remek delo”, „Deset dina glasa na matrici”, „Muzika za demonstracije”, „EP Vuk”, „Čovek”, „Beskonačno”, „Priča dva vuka”. Neke od njegovih najpoznatijih pesama su: „Vuk Vuku nikad čovek”, „Trening”, „Pojačaj”, „Smisao”, „Sloboda”, „Sam protiv sebe”, „Remek delo” itd.

Potrebu da nešto kaže zadovoljavao je snimanjem i pisanjem novog teksta. Tim tekstovima se trudi da što pozitivnije utiče na mladu populaciju. Da im pruži optimizam i podsticaj da koračaju pravim putem – putem rada, truda, zalaganja, treninga i beskrajne volje i vere u sebe i svoje talente. Svakako da su njegove pesme i veštine svedoci njegove slave i reputacije koju je stekao napornim radom. Njegovi stihovi će se zasigurno još dugo citirati i slušati. Svakog dana oblikujemo budućnost. Život je jedan, ali dela su večna. 

Aleksandar Ignjatović

Komentari

Komentari