Foto: 
Autor nepoznat

Skaj Vikler

Đorđe Miljenović ili Sky Wikluh (Skaj Vikler) je poznati srpski muzički izvođač i član grupe Bad Copy. Rođen je 10. decembra  1980. godine. Interesovanje za muziku je počeo da pokazuje još od malih nogu. Već sa 15-16 godina je uveliko provodio vreme u studiju. Završio je srednju muzičku školu. Grupi Bad Copy pristupio je pred sam kraj prošlog veka.

Osim što je izvođač, on aktivno i piše muziku. Pomoć oko prve pesme koju je snimio u studiju pružio mu je Kiza iz grupe Robin Hood. Može se reći da je publicitet stekao posle numere ‘’Otkucaji’’ koju je snimio u saradnji sa Marčelom. Takođe, kolosalan uticaj na njegovu reputaciju i popularnost ima i njegovo učešće u VIP Velikom bratu 2008. U njegovim pesmama možemo naići i na tematiku koje se temelji na optimizmu i humoru, ali i na mračne stvari.  Sve u svemu, neminovno je da ima potpunu slobodu izražavanja i da govori bez dlake na jeziku.  Dosta dugo je na sceni i puno toga je postigao i stekao je veliko poverenje publike koja vrti njegove pesme po zvučnicima.

Albumi koje je objavio solo su:

  • Zašto brate Vikler? (One Records, 2004)
  • Shappa (Ammonite Records, 2005)
  • Zagađenje u Japanu (Multimedia/Universal, 2006)
  • Ortaci ne znaju (Multimedia Records, 2008)
  • Viršle sa senfom (Multimedia Records, 2008)
  • Neke od njegovih pesama koje su ostavile najbolji utisak na fanove jesu: ‘’Znam ja ko si ti’’,’’ Posle kiše’’, ‘’Pobednik’’, ‘’Ako zeliš’’  ‘’Nedeljno jutro’’ ‘’Ortaci ne znaju’’ Žurke I keš’’ i druge.

Isto tako, snimio je i sijaset hitova i popularnih pesama sa svojom grupom Bad Copy. Lako se može steći utisak da ih možemo nabrajati u nedogled. Tu su pesme kao što su: '' Bad Copy žurka'',  ''Uno, Due, Tre'', ''Idemo odma'' i mnoge druge.  2013-e godine izbacio je album ''Krigle'' sa Timbetom i Ajs Nigrutinom.
Javnost je dosta dobro prihvatila ovo ostvarenje, koje obiluje humorom i veoma smešnim tekstovima koji su podjednako i zanimljivi. U haosu moraš pronaći prostor za humor. Svakako, možda i najveći hit na albumu je numera ''Esi mi dobar'', ali to naravno ne umanjuje vrednost pesama kao što su ''Džastin Biberi'', ''Ljubav ili pivo'', ''Kafa'' ili ''Prestajem da pijem''. Iste godine je sa saborcima iz ekipe Bad Copy gostovao u emisiji kod Ivana Ivanovića. Oprobao se i u književnosti, pustio je u etar knjigu koja nosi naziv ''Nikad nije kasno za pravi debakl’’. Nakon završene srednje skole, studirao je dve godine na Muzičkoj akademiji, ali je napustio  studije pre završetka. Sa pravom možemo i tvrditi da je Skaj, uz svoje kolege iz grupe, autor najsmešnijih rima na sceni. Gaji ogroman smisao za humor u svom muzičkom radu. Taj rad je sigurno ostavio veliki  i dubok trag u svetu hip hopa u našoj zemlji.

Aleksandar Ignjatović

 

Komentari

Komentari