Kako je Evrovizija izazvala recesiju u Srbiji
Foto: 
Daniel Kruczynski

Kako je Evrovizija izazvala recesiju u Srbiji

Putinov dolazak u Srbiju se poklapa sa vojnom paradom koja će da košta više od parade ponosa. Nas, građane, parada ponosa ne bi koštala ništa da nije bilo onih koji su čuvali „tradicionalne vrednosti“, tako da je silan novac potrošen da bi se mirni šetači LGBT populacije zaštitili od nemirnih čistunaca iz DD populacije (Dveri i Delije), koji su na kraju takođe bili toliko smireni pred tenkovima i Dart Vejderima, da im se premijer lično zahvalio na zadivljujućoj samokontroli. Vojna parada se, za razliku od Parade ponosa, finansira direktno iz budžeta, što znači da će i oni da paradiraju na naš račun. Ali, ne brinite, čemu služe penzioneri nego da nama mladima omoguće da paradiramo. Dakle, Putin dolazi u vreme parade, to jest, parada se održava u vreme Putinovog dolaska. Srbija, koja zvanično nije zauzela stranu u sukobu između Rusije i Ukrajine po pitanju Krima, kao slučajno, deli ordenje ruskom predsedniku i tempira vreme održavanja vojne parade tako da se poklopi sa dolaskom velikog vođe (kome će parada srpske armije verovatno da deluje kao marš bleh muzičara u odnosu na ono na šta je navikao kod kuće). U isto vreme nas naša vlada uverava da smo na sigurnom putu ka Evropi i priključenju EU, koje će se možda odigrati najranije 2026, a gotovo sigurno nikad. 

Dragana Mirković digla Arenu na noge (ja se potajno nadam da je to zato što su svi požurili da pobegnu glavom bez obzira, međutim ne - u pitanju je histerija muzički hendikepiranih osoba).

Aca Lukas priznaje da je pogrešio što se drogirao (?!)

Žena u Sarajevu doživela nervni slom zbog zatvaranja Merkatora (O ovome bi moglo štošta da se kaže).

Dr Nebojša Stefanović (tu stanem da izduvam nos)... Dr Nebojša Stefanović će nastaviti da nosi svoju doktorsku titulu, jer mu nisu šaputali dok je pisao disertaciju.

Dveri se žale što im je policija zabranila da paradiraju petog oktobra, pa će umesto toga da održe protestni skup. Ok.... (?)

U daljem tekstu zvaničnog saopštenja Dveri, saznajemo da im je namera bila da se prošetaju Novim Sadom u vreme održavanja „Šetnje za Vojvodinu“ u organizaciji Vojvođanske partije i nevladine organizacije Vojvođanski klub (verovatno istom maršrutom). Zašto? Jer se oni ne slažu sa principima za koje se zalažu ove dve grupacije, a svi znamo koliko Dveri vole da se švrćkaju istovremeno sa svojim neistomišljenicima, pa ako padne i po koja šljaga... Bože moj.

Verovatno je neko u policiji rekao: "Dveri? Daj, stvarno, taman sam preparkirao one tenkove iz Beograda. Kaži im ne."

Nezavisni policijski sindikat otkazuje poslušnost aktuelnoj vlasti.

Crvljivo meso kod Matijevića...

Odbegli Karić se možda vraća u Srbiju sa Putinom (Miloska Venera ispred Karićeve kuće na Dedinju podiže obe ruke i tapše). Ovo je, doduše samo špekulacija, ali što da ne?  Kad je bal nek je na vodi. Šta je jedan klovn više u ovom cirkusu?

Glavna vest (fanfare molim) je da je Aleksandar Vučić zadovoljan radom vlade. Pošto su standardi za prijem u vladu Srbije izuzetno visoki, a vlada funkcioniše kao dobro podmazana mašina, Vučić ne žuri da popuni upražnjeno mesto ministra privrede.

U ovom tekstu, glavna je vest da Srbija ima privredu.

Nakon prvobitnog šoka od saznanja da u Srbiji postoji privreda, čitalac, u daljem tekstu, može da sazna je Vučić ocenio da će Srbija završiti ovu godinu u recesiji samo zbog poplava.

Ograđujem se unapred, i ostavljam mogućnost da sam potpuni analfabeta za ekonomiju, ali da li on to pokušava da kaže da bi Srbija imala pozitivan bilans na kraju ove godine da nije bilo poplava?

Ako je tako (a nije), da li to znači da ponovo treba da se pokrene pitanje odgovornosti svih onih koji nisu predvideli prolećne poplave u plavnim područjima; onih koji nisu oglašavali sirene; onih koji nisu gradili nasipe; onih čiji je posao da zaštite svoje stanovništvo?  Ali bez onog: "Kriva je Končita i krivi su pederi" i "Bog nas obožava zato nas sapira od greha", a naročito bez onog "Kriv je narod što živi kraj reke".

I kao šlag na torti, Vučić na kraju ističe da razlaz sa Sašom Radulovićem i Lazarom Krstićem nije poruka ekspertima da za njih nema mesta u Vladi (Ne. To je samo  poruka ekspertima da za njih ima mesta u Vladi ako rade - kako im Vučić kaže). Pri tom, smatram, da se ovde termin "ekspert" koristi u nedostatku nekog boljeg termina. Poznata je ona rečenica oštroumnog, ali nepismenog Miloša Obrenovića koji je, nakon što su mu pročitali novi Ustav Srbije koji je sastavljen po uzoru na tadašnji belgijski Ustav, rekao: „Odlično, sviđa mi se, dodajte na kraju samo još jedan stav -  biće kako Knjaz kaže“.

Dakle, super nam je. Nećemo ući u EU kao najsiromašnija članica, kaže Vučić. Možda on zna nešto što mi ne znamo, možda su osiromašene afričke diktature počele da se priključuju Evropi.

A možda će da ukinu Evroviziju, pa više neće biti poplava... 

Ivana Gajić

Komentari

Komentari