Foto: 
Cedrik Raskin

Građani Srbije vs. Kurte i Murte

Danas smo dobili još jednog predsedničkog kandidata, Vuka Jeremića. Još samo da predsedništvo fašističke SNS i članstvo “ubede” diktatora Vučića, i sve je spremno za novi cirkus i pljačku građana Srbije. Jučerašnji dan je pokazao reakciju SNS-a na kandidaturu Jeremića. Dva freskopisana vagona su poslata da isprovociraju nasilje i podignu partiotska osećanja. U stvari, poslati su zarad predizborne kampanje, jer treba homogenizovati i oteti neodlučne glasače Jeremiću i Šešelju.

Dakle, u predizbornoj trci ćemo videti mnogo pljuvanja i sve poznata lica. Lica našeg siromaštva, bola i jada. Od 4 kandidata koji polarizuju javnost, svi do jednog sede na našoj grbači godinama. Niti jedan nema dana radnog staža van politike i državnih organa. Ni Janković, ni Jeremić, ni Šešelj, ni Vučić. Svi ostali kandidati su manje-više bez šansi. Ali će učestvovanje na izborima naplatiti iz budžeta Srbije. Od svih nas. Sasvim je sigurno da će uz predsedničke ići i parlamentarni izbori, da bi ugođaj bio bolji. Objasniće se to već nekim razlozima.

Mesto predsednika sa jako malim ustavnim ovlašćenjima i neposrednim izborom je privuklo lešinare. Jer, Bože moj, treba dodatno polarizovati Srbiju. Na naše i njihove. Dva opoziciona kandidata će dodatno posvađati ionako minornu opoziciju oko sebe, pocepaće DS i konačno otvoriti put nekim novim ljudima, pokretima i strankama. Oba opoziciona kandidata su ishitrenim kandidaturama debelo pomogli diktatoru Vučiću da homogenizuje svoju fašističku stranku, koja samo što nije krenula da puca od nagomilanih frustracija preletača željnih moći. Od svega, građane Srbije očekuje nova godina neizvesnosti, ludila i straha.

Ako se pitate za koga ću ja i PGS da glasamo, reću vam ovako: svako će glasati po savesti. Ja lično ću glasati za Željka Veselinovića. Bude li parlamentarnih izbora, a verovatno će ih biti, PGS i građanski aktivisti pokreti i udruženja će učestvovati na izborima. Sami ili u koaliciji sa nekim strankama i pokretima koji imaju sličan cilj – promenu sistema. A takvih ima. I da naglasim, bude li izbora za Beograd, svim snagama ćemo podržati Miroslavu Milenović! Sve osim promene sistema je politika Kurta da uzjaši Murta. Ne pristajem na to! A vi?

Dragan Murar

Komentari

Komentari