Foto: 
autor nepoznat

Opančar agencija* javlja – U vreme duginih boja

SNS Akademija u plavom – Priča se da su stihovi popularnog narodnjaka: „Prođi sa mnom ispod duge, naći ćemo sreću mi ...“, u izvođenju Šemse Šuljaković, odabrani od strane bosanskog lobija (Šešelj, Vučić, Zorana Mihajlović, Darija Kisić Tepavčević ... Mile Dodik, zvani Mile od Laktaša, sa prebivalištem na beogradskom Dedinju, na privremenom radu u funkciji Predsednika Predsedništva susedne nam suverene države Bosne i Hercegovine ..., te pridruženih članova, Ane Brnabić, Gordane Čomić i mnogih drugih, znanih i neznanih, a vazda naprednih  članova, odabrani za himnu polaznika nedavno formirane SNS  Akademije, osmišljene od strane šefa svih šefova i počasnog rektora Aleksandra Vučića, lično.

Svršeni polaznici pomenute akademije več zavode red u zemlji – Luka Kebara u Skupštini    

– iskazivanjem odanosti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku Kine Si Đijao Pingu, na kineskom jeziku: „naš predsednik Aleksandar Vučić, koji je u Kini poznat kao Vu-či-ći, što u prevodu znači 577…“ uz pozdrav na kraju koji će svi razumeti – „Vu – či – ći – 577“, a ona mlada a vremešna, tek svršena akademičarka Staša Stojanović na terenu, kad je nedavno u Novom Sadu prekinula obraćanje novosadskog ogranka omladine Narodne stranke, a potom – opet javno, egzaltirano izrazila svoje oduševljenje zato što je primila čestitanja od gore pomenutog šefa, vrhovnog komandanta svih tih akcija.

Kanadski sestrić – Bivši potpredsdnik fudbalskohg kluba Partizan, Vladimir Vuletić, uneo je ovih dana malo živosti u pomalo zamrlu istragu koja se vodi protiv klana Veljka Belivuka i njegovih (za sada) prozvanih saradnika. Kao što je poznato on je bio jedan od prozvanih, pod sumnjom da je na funkciji na kojoj se nalazio morao znati za „bunker“ pomenutog klana koji je otkriven u prostorijama iznajmljenog restorana koji se nalazi u sastavu Partizanivog stadiona. Na toj osnovi građena je čitava priča o njegovoj odgovornosti, u koju je naravno odmah bio ukljčen i, ko bi drugi, do Dragan Đilas, pa je Vladimir Vuletić hitno prekomandovan u njegov klan.

Naime, povodom Vučićevog spektakularnog otkrića sa prolećne turneje po Bliskom istoku da Đilas „opljačkane narodne pare“ čuva u filijali jedne nemačke banke na Mauricijusu – što je inače demantovano i tvrdnjom te banke da ona na Mauricijusu i nema filijalu, zahuktala se kampanja u koju je ni kriv ni dužan bio upleten i Vladimir Vuletič – Vladanka Malović, šef informativne slžbe SNS: “Kukavice i lažovčino, dobro došao u klub Hrkalović, Kokeza i onog debelog što voli da spava sa dečacima. Takve optužbe nisu naivne, jer portparol vladajuće stranke nije makar ko. On ne saopštava svoje stavove, već stavove stranke.

Vuletić je međutim ovih dana izašao u javnost sa fotokopijom zapisnika sa sednice Upravnog odbora Partizana od 7. juna 2017. godine na kojoj je doneta odluka o izdavanju restoranskog i pratečeg prostora, na 15 godina, firmi Mitona DOO, čiji je direktor Milorad Pušica, član Glavnog odbora SNS-a.

To je odmah demantovao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, tvrdnjim da sa firmom Mitona nikada nije zaključen ugovor o zakupu, na šta je Vuletić, inače profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, odgovorio da je demanti „kanadskog sestrića“ (aluzija na Vulinovo objašnjenje da mu je pare za kupovinu stana dala tetka iz Kanade) besperedmetan, jer on nikada nije ni rekao da je pisani ugovor o tome i zaključen.

Bilo kako bilo, da li je o tome pisani  ugovor zaključen ili nije, pravno nije ni bitno, jer ugovor o zakupu ne spada u ugovore za koje je zakonom propisana obavezna pisana forma, a čuinjenica jeste da je Veljko Belivuk sa svojom ekipom bio u posedu tog restorana, tako da je taj ugovor o zakupu očigledno zaključen. To će istražni organi lako utvrditi i inije bilo potrebno ni da se Aleksandar Vulin, Ministar unutrašnjih poslova, ni Milorad Vučelić, predsednik Partizana o tome javno izjašnjavaju kao „krunskom dokazu“ kojim se demtuje dokument koji je Vuletić predao – da je doneta odluka o izdavanjuu zakup tog restorana. A ko je za zaključenje tog ugovora odgovoran, i to će utvrditi istražni organi.

Okreni obrni i u ovoj priči ima duginih boja, pa bi bio red da vam tim povodom ispričam i jedan vic koji sam ovih dana čuo: Došla lezbejka u policijsku stanicu da registruje auto i kaže policajcu na šalteru – Molim vas, ja sam lezbejka i hoću roze tablice. – Ne može kaže policajac, sve su tablice bele boje. – Ali ja sam lezbejka i hoću roze tablice, insistira lezbejka. – Ne može, nema roze, kaže policajac. – Kako nema, pita već uzrujana lezbejka, kako vi pederi imate plave tablice.     

 

          *U mom selu ima jedan opančar.                            

            Što on pravi dobre opanke. !

            Obuješ ih, popenješ se na soliter

            i skočiš sa desetog sprata –

            ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

 

Dragiša Čolić

Komentari

Komentari