Foto: 
autor nepoznat

Opančar „agencija“: Ne damo inspektora!

„Čekao sam četiri godine da pričam o svemu šta se dešavalo. Trpeli smo pritiske, pokušavli su da nas podmite, imali smo informaciju da su nam ugroženi životi. Ti pritisci traju i danas. Jovanjica nije afera. To je najveća fabrika marihuane.

 Od 2021. kreću nenormalni priitisci i to na članove moje porodice koje je direktno organizovao Gašić. Saznajemo da je postignut dogovor državnih službi da nas likvidiraju. Do tad sam nosio pištolj samo na poslu, a od tada se ne odvajam od pištolja i dva okvira, čak i kad sam sa detetom u parku i za sve to vreme čekao sam bezbednosnu procenu za nas. Ta bezbednosna procena je proglašena za službenu tajnu.“

Te reči izgovorio je Dušan Mitić, inspektor odeljenja za suzbijanje narkotika beogradske policije, u sudnici Višeg suda u Beogradu, na suđenju u javnosti poznatom kao Jovanjica 2, koje traje i traje ... i ne zna se dokle će, ne kao optuženi koji je na bilo koji način zloupotrebio svoj službeni položaj, već kao svedok, kao čovek koji je radeći svoj posao otkrio tu „najveću fabriku marihuane“ – narkotika koji se u ovoj zemli nalazi na spisku zabranjenih droga, tu u blizini Beograda, na imanju deklarisanom kao organska proizvodnja paradaiza.

I sad se postavlja logično pitanje – gde je tu država da tog čoveka i njegove kolege koji su savesno obavili posao za koji su angažovani, a odgovor je u sferi neverovatnog – država je u ovoj priči angažovana, ne kao njihov zaštitnik, već kao opisani progonitelj!

Zašto, kako ... valjda ćemo jednog dana i to saznati kad se završi saga o Jovanjici, ne samo ova epizoda 2, već i epizoda 3 koja se nagoveštava.

Da li će i kada do toga doći, ne zna se, jer je predmet Jovanjica 2 još uvek u fazi pripremnog pretresa koji se za dve godine od kako je započet odlaže već 20. put, a bez okončanja te faze ne  može da započne ni suđenje u glavnom pretresu.

Kad je reč o Jovanjici 3, još je manje verovatno da li će uopšte i doći do podizanja te optužnice, jer sudeći po naslovima u štampi – „Da li će tužilaštvo smeti da pokrene slučaj Jovanjica 3?“, „Istraga za Jovanjicu vodi do državnog vrha“, "Jovanjica 3 značila bi promenu političke vlasti …, bez obzira na naslove tipa „Jovanjica 3 je neminovnost, pitanje dana i sl.

I sad, kod takvog stanja stvari, da se vratimo na slučaj Dušana Mitića, inspektora odeljenja za suzbijanje narkotika beogradske policije – u daljem tekstu: INSPEKTOR, jer pitanja naviru.

Da li je Jovanjica otkrivena? Ako jeste, a jeste, mora da postoje i oni koji su je otkrili. Znamo i to – INSPEKTOR, njegov pretpostavljeni načelnik odeljenja Slobodan Milenković i njihova ekipa. Zašto je to sve dalje toliko komplikovano, jer osnovno i jedino značajno pitanje je šta je tamo pronađeno – zabranjeni narkotici ili organski paradaiz. Znamo i to, jer veštaci ekspeerti su rekli svoje – više niko i ne spori da je u pitanju marihuana, u ovoj zemlji zabranjeni narkotik. I sad se postavja pitanje zašto to toliko traje. Jedini logičan odgovor je da se neko plaši da se ne utvrdi to što jeste. Ko jedino može toga da se plaši – pa aktuelna vlast. I zato – odugovačite sa tim što duže, bar dok je ove vlasti.

A u tom kontekstu su i sledeća pitanja – Ko je učinio da se INSPEKTOR, njegov načelnik i njhova ekipa osete životno ugroženim? Zašto procena njihove životne ugroženosti, na koju imaju pravo svi građani ove zemlje toliko dugo traje? Zašto je odluka o tome proglašena za službenu tajnu?

I kako se sada oseća INSPEKTOR kad svakog dana ide na posao u one katakombe „29 Novembra“, gde svakog časa, na svakom mestu, može neko da ga zaskoči. I šta će onda ministar policije Gašić da obznani narodu. Utvrdili smo ko je izvršilac, ali on je pod zaštitom nemačke (ili neke druge) države i tu mi više ništa ne možemo da učinimo.

I zato tražim da se spisak zahteva učesnika protesta građana proširi sa još jednim zahtevom – NE damo INSPEKTORA. Ako samoproglašeni vrhovni vladar u ovoj zemlji može da kaže – Ne  dam Gašića, Vulina, Babića, Kokezu, Grčića, Dolovac, Zekić, Brnabić ... možemo i mi da kažemo Ne damo INSPEKTORA!

 

U mom selu ima jedan opančar.        

Što on pravi dobre opanke !

Obuješ ih, popenješ se na soliter

i skočiš sa desetog sprata,

ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

 

Dragiša Čolić

Komentari

Komentari