Foto: 
autor nepoznat

Opančar agencija* pita – Da li je ova žena normalna?!

Reč je o Gordani Čomić, ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije, koja je 6. Juna, 2021 godine, u 22:24’, na tviteru objavila:

“Gej parovi će imati prednost kod usvajanja dece i država će im davati pomoć od 600 evra dok dete na napuni 18 godina.” (vidi tekst “Zašto istopolne zajednice da imaju prednost prilikom usvajanja dece?” – portal Koreni, 10. juna 2021.).

Pitao sam se kad će, kod ovako agresivne homoseksualne kampanje, kojoj smo zadnjih godina svedoci, da se desi da ta populacija u ovoj zemlji osvoji veća prava od ostalih građana i evo DESILO SE! To, prema gore navedenom citatu, po rečima nadležne ministarke Čomić, proističe iz predloga prednacrta Zakona o istopolnim zajednicama, a formulisano je tako da povodom toga dileme nema - “Gej parovi će imati prednnost kod usvajanja dece ...

Gordana Čomić je omiljeni lik ovih mojih tekstova – naročito poslednjih godinu dana, a pretstavljao sam je kao osobu neupitno negativnih moralnih kvaliteta, pa da to sasvim kratko rezimiram: 

Istaknuti, dugogodišnji član Demokratske stranke (onih „žutih“, kako ih vlast i njeni tabloidi omiljeno nazivaju), u kojoj je obavljala mnoge funkcije, sve do onih najviših, rukovodećih – Generalni sektretar. Paralelno sa tim, nije zanemarivala ni plaćene državne funkcije, opet kao član DS-a – preko 20 godina narodni poslanik, koje republičke, koje pokrajinske skupštime, ponekad čak i obe odjednom.

Sećam se, učestvovali smo – i ona i ja, u tv serijalu – Partokratija, kancer demokratije, i ja sam po prirodi stvari, kao svedok „onog vremena“, često bio pitan o tom vremenu – ona je međutim, o tim vremenima autoritarnije sve bolje znala od mene. Prozivao sam je – preko društvenih mreža (ja nemam druge mogućnosti) na polemiku, nikad se nije odazvala. Tu autoritativnost ona ispoljava i danas – pogledajte formulaciju njenog tviter saopštenja o kome je ovde reč: ona ne kaže – pema predlogu prednacrta zakona, ona kaže - Gej parovi će imati prednnost kod usvajanja dece.  

Dužnost Generalnog sekretara DS-a obavljala je sve do iznenadnog transfera u „protivnički tabor“ – onog protiv koga se borila čitave svoje prethodne političke karijere, a za taj veleobrt imala je jako obrazloženje – postavila je sebi cilj, baš uoči prethodnih izbora, da se pozabavi pravima žena:

 „Kad rešite sopstvenu etičku dilemu o dve odluke Demokratske stranke, jednu o neprekidnoj borbi za politiku zastupljenost žena, i drugu o bojkotu rada Skupštine, tako što odlučite o prvom zato što je to ispravno, onda ste rešili i sva očekivanja o drugom. Rado ću da gledam 100 žena koje će posle sledećih izbora sigurno biti u skupštinskim klupama i 40 odsto u ostalim skupštinama.”

Problem je,  međutim, nastao zbog toga što njena DS nije više bila parlamentarna stranka, pa time ni ona narodna poslanica, a taj uzvišeni cilj teško da može da se ostvari iz opozicije, a njoj – eto slučajno je tako ispalo, bi dobro došao još jedan skupštinski mandat za ostvarenje prava na punu starosnu penziju. Dalje je sve išlo lako, jer Vučić je u to vreme upravo bio u potrazi za tzv. konstruktivnom opozicijom. Put do tog statusa svakako nije bio težak, pa ostaje pitanje zašto je na tom putu bio potreban i performans – bezočan, bezobrazan, pa čak i morbidan sa oponašanjem streljanja narodnog heroja Žikice Jovanovića Španca sa Gordanom Čomić u ulozi streljanog, i poentom – uzdignutim srednjim prstom nje kao streljane, prema nišandžijama.

Toliko o moralnom liku Gordane Čomić, pa vi sami zaključite o kakvoj se osobi radi.

Ostaje pitanje, da li je ta žena i normalna. Autor ovog teksta može da shvati da beneficije koje dobijaju preletači – Nebojša Krstić, Čeda Jovanović, Goran Vesić, Čanak ... da ne nabrajam dalje, evo sada i Gordana Čomić, nisu ni male ni zanemarive, pitanje je samo stvar dogovora o ceni. Gordana Čomić  nije doduše u Skupštinu Srbije dovela 100 žena, ali je dobila zvanje ministra. Bilo je u početku planirano da bude ministarka za društveni dijalog – tako piše i u nazivu tog resora, jedno vrme su je tako i oslovljavali, ali je ona to demantovala upravo pred početak dugo najavljivanog dijaloga sa parlamentarcima Evropske unije kao posrednicima, sledećom izjavom:

„Politički dijalog između Narodne skupštine i Evropskog parlamenta nije, ne može biti i neće biti nadležnost ministarstva“, odgovarila je na novinarsko pitanje ova preiskusna političarka, a na pitanje čime će se ona i njeno ministarstvo onda baviti, odgovarila je: “U suštini hoću, pošto je promena ponašanja tako da svi pročitamo ko je zašto nadležan i da radimo ono što pročitamo kad pišemo. To je vaspitavanje za vladavinu prava a vala nevaspitanih zato kol’ko volite tako da posredno – Da, baviću se političkom kulturom i smanjenju nečitanja i nevaspitanja u društvu, jer je ono štetno”.

E sad, čini se da ni to nije uspelo – nije primećeno da su Marijan Rističević, Marko Atlagić, Nebojša Bakarec ... promenili kulturu ponašannja, pa je Gordana Čomić dobila novo zaduženje – baviće se pravima homoseksualaca – na način kako je u citatu njene izjave na tviteru gore na početku rečeno:  „Gej parovi će imati prednnost kod usvajanja dece i država će im davati pomoć od 600 evra dok dete ne napuni 18 godina”, pa ovaj autor odmah kazuje svoj stav:

Nemam ja ništa protiv, čak sam spreman i da predložim, da homoseksualci i sve druge manjinske poulacione grupe dobiju sva prava ovog sveta – ali ne veća nego prava većinskih grupa. Gospodo gejovi, ja shvatam da priroda nije savršena i da postoje i  hermafroditi – jedinke koje stvaraju i muške i ženske polne ćelije (Vikipedija). Čak sam, dok sam živeo u Velikoj Britaniji, pratio i jednu tamošnju ozbiljnu raspravu – računa se da je 10% svetske populacije homoseksualno nastrojeno, što svakako nije brojka za potcenjivanje i bogu hvala, tim ljudima ni krivim ni dužnim zbog toga, treba obezbediti sva prava koja se ustavom garantuju i drugim građanima. Šta u tom kontekstu znači – gej parovi će imati prednost u usvajanju dece, pa još i ono država će im do navršene 18. godine života davati po 600 evra mesečno – ne može to drugačije da se protumači.

Pa, da li ste vi normalni, znate li da je 600 evra više čak i od Vučićeve percepcije prosečne zarade u Srbiji?! Znate  li vi – opet  prema pomenutom britanskom istraživanju, da postoje i osobe koje su negde između, ni tamo ni tamo. Koliko će takvih biti stimulisano ovom subvencijom da se opredeli za onu stranu. Hoćete li oduzimati decu od osiromašenog srpskog naroda i predavati ih na prevaspitavanje gej porodicama. Koliko će takve dece odrasle u gej porodicama po navršenoj 18. godini života ostati tako opredeljeno. Nije  li ovo najžešća promocija homoseksualizma.  

Gospodo pederi (namerno zbog vašeg bezobrazliuka koristim ovaj narodni izraz), ovog puta ste ga preterali. 

 

          *U mom selu ima jedan opančar.                            

            Što on pravi dobre opanke. !

            Obuješ ih, popenješ se na soliter

            i skočiš sa desetog sprata –

            ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

Komentari

Komentari