Foto: 
autor nepoznat

Opančar „agencija“ pita Novu.rs: Pa, zar ste morali?!

Zar ste morali za novogodišnju kolumnu da odaberete baš Zoranu Mihajlović – preletačicu u vidu zanimanja (sve je probala do sada, od G17 do Vučića, ), bivšu predsednicu koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost u aktuelnoj SNS vlasti? A ako ste zajedno baš tu temu odabrali, primerenije je bilo da piše šta je na tom poslu uradila za vreme mandata, a ne da piše opšta mesta o ženskim pravima. Nisam ženomrzac, daleko bilo, a kad je o tome reč, više vam vredi Jelena Obućina od svih do sada viđenih, kako na portalu, tako i na TV Nova. Što nju ne postaviste za glavnog i odgovornog urednika – to bi bilo nešto konkretno, a ovo što napisa Zorana Mihajlović, mogao je, pretpostavljam, da napiše i bilo koji drugi član redakcije.

Jedino ako vi znate nešto što mi ne znamo – da je ZM bila trojanski konj u SNS vlasti, pa tako deset godina, na najvišim partijskim – članica Glavnog odbora i Podpredsednica i izvršnim državnim funkcijama – od ministarke u najvažnijim državnim resorima do podpredsednice Vlade. Provladini tabloidi su to provlačili, ali mi im nismo verovali, jer  je i to što je radila, radila loše.

Mnogo sam tekstova napisao o njenom radu (opancar.com), a da me ovde ne biste optužili za zluradost, pomenuću samo dva primera. Onaj kad je bilo aktuelno pomeranje brda na koridoru kroz Grdeličku klisuru – kad je zapretila izvođačima da će im postaviti nadzornog organa koji će da ih dovede u red, a svaki poznavalac investicionih radova zna da je nadzorni organ desna ruka investitora na dnevnim zadacima i da bez imenovanja nadzornog organa ne bi smeo „ni ašov da se zakopa“ i drugi, još očitiji – koji bi savestan ministar tolerisao milijardske gubitke u EPS-u i držao pečenjara na glavnoj izvršnoj funkciji u elektropribredi, najvažnijem državnom resoru. Samo mi nemojte reći da ona o tome nije odlučivala – svaki savestan čovek bi u toj situaciji uzeo kapu i rekao – Gospodo, dozvolite da se odjavim!

Lepo joj je rekla Aleksandra Ćurčić u tekstu Gde smo bili, Zorana? (portal Direktno, 5.1.2023): „I Vi i mi znamo da te kolumne ne bi bilo da je bilo mandata za Vas u novoj vladi. Možete li da zamislite kako je svima nama, za koje nema mandata u životu pod vladavinom Aleksandra Vučića?”

A ne bi bilo ni ove vaše kolumne. ZM je do sada sarađivala sa Labusom, Dinkićem. Dodikom, Vučićem…možda ćete vi imati više sreće, bar dok ne pronađe novog gazdu.

Nisam tako zamišljao lustraciju ovih na vlasti. Nadam se da ovaj presedan neće postati i redovna praksa – makar ko to nalagao.

 

U mom selu ima jedan opančar.        

Što on pravi dobre opanke !

Obuješ ih, popenješ se na soliter

i skočiš sa desetog sprata,

ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

 

Dragiša Čolić

Komentari

Komentari