Foto: 
autor nepoznat

Opančar „agencija“: Rastureni dom - „Ja sam bot!“ (2)

Da, ja sam SNS bot!, reče vrhovni bot, Aleksndar Vučić, na svom instagram nalogu. I tu odmah pitanje: Gospodine Vučiću, što to direktno priznanje ne izrekoste na jednoj od vaših svakodnevnih konferencija za štampu, u prisustvu domaćih i stranih novinara. Da se zna, i ovde i u svetu, da vi ponosno stojite na čelu sistema zasnovanom na botovanju. Dali biste priliku tom auditorijumu da polemiše sa vama o tom sistemu, a vama da  ga javno branite. Ovako, teško da će moja tetka Dika i još 95% vaših autobuso-mobilnih pobornika to i primetiti, jer sa ibstagram nalozima imaju veze koliko i sa biciklističkom trkom Tur de Frans. Za onih preostalih 5% je lako – to su vaši istaknuti aktivisti, brnabići i slični, a tu spada i onih 14.000 botova. Sa njima je lako operisati – direktan nalog i to je to.

A šta je drugo AV i mogao da kaže. Da izađe pred svoju boto armiju i kaže kao ona tv boto-pokajnica – Žao mi je, stidim se. To bi značilo i javno priznanje poraza iza koga u civilizovanim zajednicama sledi i obavezna ostavka. Nažalost, to vreme ovde još nije došlo, a teško da mi više i spadamo u civilizovane zajednice.

Umesto toga – Ja sam SNS bot! Udri još jače! Nek' vide oni što nisu napredni k'o mi, ko je jači. Idemo u žestoku kampanju – neko je dojavio onom istom čoveku što je obelodanio spisak botova, da će ta kampanja koštati 9,71 miliona eura, naravno naših para. Para ima, ako treba zaduživaćemo se i dalje, za to mora da bude.

A šta to ovi brane – laži, klevete, uvrede. Čime? Onim što nedavno onaj ozloglašeni bot peevratnik, Nebojša Bakarec, reče u Skupštini kad su ga opozicioni poslanici potsetili da je u vreme dok je bio na onoj  drugoj strani bio i autor dela – Vučić, politička fukara1, a on ponosno izreče – Dok sam bio na onoj strani žestoko sam napadao ovaj sistem. Sad kad sam se odlučio da budem deo ovog sistema, sa istim žarom ću ga braniti i napadati one druge – čitaj, one moje prethodne.

Gospodine Bakarec, ovo nije fufbalski meč. Do juče ste igrali za Mančester Junajted, sad sa istim žarom igrate za Mančester Siti. Teško da će vam ta priča sutra prođi. Ja, kao advokat, ne bih pristao da vas na tom narativu branim. Počnite da tražite boljeg advokata, Đuka moler je već sada postao prezauzet, sutra će biti još više, za vas pešadiju neće imati vremena. Uostalom, ja ionako ozbiljno sumnjam u vašu inteligenciju, ko će se vama još baviti.

Ako režim ozbiljno misli da je njihovo botovanje simbol pristojne Srbije, onda postoji težak rascep u funkcionisanju tog njihovog grupnog vrednosnog uma” (Portal  Direktno - D. Ljutić u tekstu „Srbija među botovima i njihovim ponosom“). I time je o tome sve rečeno.

Bilo kako bilo, početak SNS kampanje je javno obznanjen i to se čulo i u samoj Skupštini. Poslednjeg dana letnjeg zasedanja, poslanik SNS-a Milimir Vujadinović je iskoristio priliku da upiše vredne poene – Ustao je i javno izjavio da je i njegovo ime na spisku botova što ga čini ponosnim,  jer je on "otvoreni borac i podržavaoc politike srpskog predsednika i SNS". I sad oni dokazani skupštinski botovi – Martinović, Jovanov, Bakarec ... muku muče, ukrade im ovaj aninimni bot šou, gde će sad ovi sinji kukavci da uposle svoj pogani jezik, jer Skupština je na letnjem raspustu, a kapmanja je u toku.   

 

U mom selu ima jedan opančar.        

Što on pravi dobre opanke !

Obuješ ih, popenješ se na soliter

i skočiš sa desetog sprata,

ti se razbiješ ko….., a opancima ništa!

 

Dragiša Čolić

Komentari

Komentari