Foto: 
autor nepoznat

Snaga pokondirenih tikvica

Nećemo mi, obični svete, dostići veličine vrhunskih gmazova, ali će nam, bar, savest biti u odnosu na njihovu, pa, skoro savršeno čista! Ne čitaju mi se novine, ne slušaju mi se vesti o nesrećama, ubistvima…ne gledaju mi se filmovi, ne verujem ni u serviranu vremensku prognozu! Bože dragi, samo pomislim na količinu neverovatnih informacija koje  ponavljaju iz sata u sat, sa jedne televizije na drugu, sa veštačkog osmeha spikerke do teledirigovane figure nekog političkog pajaca… I tako u krug.

A, te razdraganosti i lakoće življenja koji se serviraju, malo je reći, napaćenom narodu, pa, to već poprima poseban umetnički pravac, jeste komercijalan, ali narod to voli! Ovo morate da imate, poručuju sa malog ekrana! Šta? Trepavice dugačke pola metra, čarobne kreme, neverovatne popuste koji ostaju i dalje nedostižne destinacije naših želja, stanove za čiji jedan kvadratni metar treba da radite šest meseci? Ispranost mozgova dostiže završnu centrifugalnu fazu, hiljadu obrtaja, veća količina omekšivača i hormon sreće je aktiviran! Strpi se, narode moj, živećemo bolje, slušam od raspada stare Jugoslavije!

I zaista političke pokondirane tikvice žive bolje! Jeste li primetili da su se svi borili za boljitak svih nas, došli na vlast i od tada svi živimo “bolje”, samo se oni “jadni” smenjuju sa jedne funkcije na drugu boreći se i dalje za sve nas, praveći kombinacije sa silama Zapada i Istoka, sporta i zabave…teške su to priče, muke žive, milioni i milioni nekih valuta(nije dinarska) koji oni “zarađuju,” pa troše, pa peru, pa se opet deru na narod koji zapravo “živi” bolje i mora još da stegne kajš, iako za bušenje rupica na njemu nema mesta!

Dokazano je da novac i vlast daju krila. Dokazano je svakodnevno ucenjivanje jadnih ljudi, ali, ne može se protiv takve sile, tih pokondirenih tikvica! Dokazana je i nepravda, nepoštovanje zakona, bahatost “naše” elite i opet im niko ništa ne može! Dokazano je da i vanzemaljci postoje, zar niste gledali na televiziji? Ali, da li je dotična estradna dama kriva ili nije, e, to nije dokazano! Zaista, koga je briga za nju? Mi, stanovnici puževljevih kućica, sigurno ne razmišljamo o tom “velikom “skandalu! Za nas je skandal standard, nebriga ljudi, surovost mladih, manipulacija preko medija, slika života nas samih, komšiluka, stvarnosti koja se živi, gde ne može da se promeni program ili da se donese odluka”neću to da gledam”!

Pokondirane tikvice žive u paralelnom svetu, gde zakoni ovog, našeg”običnog” sveta ne važe u njihovom. Pa to je tako jednostavno i lepo!

Ali, ponavljam, nećemo mi, obični svete, dostići veličine vrhunskih gmazova, ali će nam, bar, savest biti u odnosu na njihovu, pa, skoro savršeno čista!

Komentari

Komentari